Csokoládé masszázs

 
A csokoládéról általánosságban
 

A csokoládé a trópusi kakaófa magjából készül, ami nagyrészt Nyugat–Afrikából származik. A fa hivatalos neve Theobroma Cacao, ami görögül annyit tesz: „az istenek eledele”. Csokoládé kultikus imádata a régi időkre vezethető vissza. A Maják idejében még kesernyés, chilis, fűszeres ízű volt a csokoládé, de a 16. századtól már Európában is ismerté vált. A csokoládé körülbelül 300 ismert vegyületet tartalmaz, többek között serkentőszereket. 

Évezredek óta gyógyhatása is közismert. A keserű csokoládé a legújabb tudományos kutatások szerint természetes vérnyomáscsökkentő hatású.

A magas 60-70%-os - kakaótartalmú csokoládé hatékonyan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus, szélütés veszélye, e mellett köhögés csillapít és védi a bőrt a kiszáradástól. Az étcsokoládé frissen tart koffeintartalmának köszönhetően az étcsokoládé jelentős frissítő hatással bír.

Számos olyan vitamin és ásványi anyag van benne, amire a szervezetnek szüksége van:vas, kálium és kálcium, A-, B-, C- és E vitami. és a benne található theobrominnak köszönhetően a érezhetően javul a hangulatunk, boldognak érezhetjük magunkat

 
 
A csokoládé masszázs jótékony hatásai:
 
- csokoládé puhítja, tonizálja, hidratálja, revitalizálja a bőrt (késlelteti az öregedést, s a kezelés után a bőr nagyon selymessé válik)
- a csokoládéban levő endorfin miatt (ami bőrön keresztül is felszívódik)a kezelés hatására kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, pihentebbek leszünk
- izomlazító
- élénkíti az érzékeket, feloldja a stresszt, jó közérzetet biztosít
- a kakó makro elemei ásványi anyagokkal segítik az anyagcserét - méregtelenít
- nem hízlal, mint étkezéskor :-) lipid és zsírbontó hatású külsőleg!
- csökkenti a narancsbőrt
 
A csoki masszázs fajtái
 
1., csokoládé olajos masszázs (svédmasszázs fogásokkal 30-90 perc)
2., csokoládés wellness masszázs ( bőrradír, csokoládé masszázs, csokoládé pakolás valódi minőségi csokoládéval - 90-120 perc)
 
A csokoládé masszázs
 
A csokoládé masszázst megelőzheti igény esetén bőrradír (cukor, kókusz, fahéj), majd ezt követően svédmasszázs következik a választott testrészeken csokoládé krémmel vagy olajjal. A masszázs végén pedig szintén igény esetén következik a csokoládé pakolás, mely lehet háton, lábon, hason. A csokoládé pakolás, valódi minőségi csokoládéból készül, melynek nagyon magas a kakaótartalma, s adalékmentes krémből és minimális olajból készül, hogy a bőrt ne színezze be. Majd amikor a pakolás felkerült az adott területet fóliával letakarom, s így marad a kedves vendégen kb 20-30 percig, mely alatt kellemesen sziesztázhat, miközben a minőségi csokoládé magas ásványi és vitamin anyagai a bőrbe beszívódnak, ezzel is megszabadítva őt a feszültségtől, boldogsággal töltve el, s közben simává varázsolja bőrét is (mely a pakolás után bársonyos és sima lesz)!