Hátmasszázsaim

 
A hát az egyik legfontosabb terület a testünkön.
Ezt terheljük a leginkább.
A stressz is a nyak-váll övi régióba ül ki, minek hatására az izmaink könnyen összeállnak.
Fizikai illetve ülő-álló munka esetén is a hátunkat terheljük leginkább (munkától függ éppen melyik részét a hátunknak). 
Másrészt itt van a legtöbb izmunk, a legnagyobb része az érhálózatunknak-vérkeringésünknek. 
Ezek miatt nagyon fontos, hogy a hátunkra rendszeresen hangsúlyt fektessünk, odafigyeljünk.
Itt állnak össze a leghamarabb az izmaink, amelyek komolyabb fájdalmakat és súlyosabb esetben nagyon rossz állapotokat tudnak előidézni, mint pl: izomfájdalmak, mozgástartomány beszűkülés (nem tudunk annyira hajolni, felemelni a karjaink, rendesen elforgatni a fejünk, vagy egyéb mozgásokat végezni), idegbecsípődések, karzsibbadások, rendszeres fejfásás (migrénes is akár), fülzúgás, émelygés, hányinger, láb zsibbadások, derékfájás, nyakfájás, ujjak zsibbadása stb. Ugye nem hangzanak jól? Szerintem sem, és átélni sem jó őket!
Éppen ezért fontos, hogy ha nincs semmi panaszunk, akkor is havonta minimum egyszer legalább egy hátmasszázsra érdemes elmenni egészségünk megőrzése érdekében és megelőzni az előbb említett állapotokat! Sokkal könnyebb az egészéget szinten tartani és megelőzni a bajokat, mint a meglévő bajt orvosolni!
 Ezek a típusú hátmasszázsaim erre szolgálnak.

 

Hátmasszázsaim típusai

 
Szék masszázs
Ez a masszázs 15-20 percben törtnéik. Történhet ruhában valamint ugyanúgy meztelen felsőtesttel, mint ágyon fekve. Utóbbi esetben akkor vivőanyagot (krémet/olajat használok a masszázshoz). Ezt az opciót azoknak ajánlom, akik valami miatt nem tudnak feküdni, vagy nicns annyi idejük. Ugyanúgy átmasszrírozom a teljes hátat (nyak és derék szakasz valamint hosszú hátizmokat is).
 
Általános hátmasszázs
Itt az ágyon fekve masszírozom át svédmasszázs fogásokkal a Vendégem hátát. Bemelegtő/simító fogásokkal kezdődik a masszázs, majd dörzsölések és gyúrások a végén pedig finomabb ütögető mozdulatokkal zárom a masszázst. A fogásokat 2x ismétlem.
A masszázs végén szoktam 3 eszközt használni a masszázs hatásának még nagyobb fokozására. Állapottól függően használok az alábbiak közül 3 eszközt: bambusz rúd, rücskös labda, 4 ágú masszírozó, masszázs labda, masszázs kesztyű, masszázs kefe, illetve csúsztatásos köpölyözés.
Ezt a masszázst használom és ajánlom is első alkalommal a vendégeimnél (illetve akkor is ha valaki régen volt masszázson vagy még sosem járt), mert ez alatt képet kapok az új vendégem hátának-izmainak állapotáról, valamint ez a hátmasszázs nagyon jó, ha izmaink rendben vannak és szeretnénk egészségét megőrizni.
Ez a masszázs kb 25 perces.
 
Általános masszázs+részmasszázs
Ez a masszázsom az előbb említett masszázsból áll. Részmasszázs alatt azt értjük hogy választható hozzá egy terület amit jobban átmasszírozok, nagyobb hangsúlyt fektetve annak a területnek, ami fáj, vagy problémásabb. Részmasszázsban választható nyak-váll övi szakasz vagy derék szakasz. Itt már egy sokkal személyre szabható masszázsra kell gondolni. Kibővített fogásokkal, több eszközzel vagy hosszabb időtartamban használom a legmegfelelőbbeket a hatás fokozása végett.
Ezt a masszázst 2. vagy 3. alkalom után ajánlom fokozatosság elvét követve, kivétel akkor ha probléma van (izomfájdalom, idegbecsípődés. izombeállás)
Ez a masszázs 30-35 perc. 
 
Általános masszázs + 2 részmasszázs
Itt az általános masszázst egészítem ki plusz fogásokkal derék és nyaki szakaszon is, valamint több eszközt is használok vagy hosszabban egyes eszközöket a hatás fokozása érdekében.
Ezt a masszázst olyan esetekben ajánlom, amikor nyaki és deréktájon is munka/nem megfelelő edzés/elhanyagoltság végett erősebb fájdalmak vannak vagy komolyabb izomproblémák/izombeállások esetén. Időtartama 35-40 perc.
 
Hátmasszázs XXL
Ebben a hátmasszázsban a hátmasszázs tudástáram összes fogása fellelhető. A fogásokat 3x ismétlem, valamint a hát összes izmát jó alaposan átmasszírozom különös hangsúlyt fektetve a derék és nyaki szakaszra is. Leginkább rendszeres hátmasszázsra járók olykori igénybevételére vagy pedig nagyon beállt izmokra, állapotokra ajánlom!
Ez a hátmasszázsom a leghosszabb. Időtartama kb 50 perc.

 

Hátmasszázs árak

 
Hátmasszázsok Idő Ára 3 alkalom 5 alkalom 10 alkalom
Hátmasszázs /székes masszázs S 20 perc 3500 10000 16000 31500
Hátmasszázs M (általános masszázs) 25 perc 4000 11500 18500 36000
Hátmasszázs L (általános masszázs+részmasszázs derék vagy nyak-vállöv) 35 perc 5000 14500 22500 45000
Hátmasszázs XL (általános masszázs+ 2 részmasszázs) 40 perc 6000 17500 27000 54000
Hátmasszázs XXL 50 perc 8000 23500 36000 72000