A masszázsról általánosságban

masszázsnak számos fajtája van. Léteznek különféle gyógymasszázsok, sportmasszázsok, csontkovácsolás és még ezer és egy féle - fajta.

Én lazító, frissítő masszázs fajtákkal tudok rendelkezésre állni a hozzám ellátogató vendégeik számára.

  Manapság egyre fontosabbá válik az egészség kérdése, hiszen, ha nincs egészségünk, akkor semmink sincs (nem tudunk dolgozni, ha  betegek vagyunk, így az ember pénzt sem tud keresni; a családunk, hozzátartozóink szintén aggódnak értünk, egészségünkért (ami nekik se tesz jót)!

Az egészség megőrzése pedig nem csak a megfelelő táplálkozásból, vagy a mozgásból áll!!

Ezeket is ki lehet egészíteni, sőt kell is! Hiába az előbb említett helyes táplálkozás, vitaminok és megfelelő ásványi anyagok bevitele, a mozgás, ha éppen feszültek vagyunk (ami a mai világban elkerülhetetlen, hiszen mindig van valami ami miatt aggódunk vagy épp ami miatt idegeskedünk). A nem megfelelő lelki állapot is számtalan betegség kiváltó oka lehet. Ezért is fontos mennyi időt szánunk lelkiállapotunkra vagy pihenésre, legyen az aktív vagy passzív. Legfőképpen ebben tud segíteni a masszázs

Találni és szánni kell erre egy kis időt legyen az akár csak fél, 1 vagy akár 1,5-2óra (ami a mai világban igaz nem könnyű, hisz mindenkinek az időből van a legkevesebb, de ennyit meg kell tenni önmagunkért, az egészségünkért, s ezzel a hozzátartozóinkért is)! Egy kis idő, amit a lelkünkre, testünkre tudunk szánni, egy erre megfelelő közegben, nyugodt körülmények között (kevés fény, lágy zene, nyugtató illatok), miközben a masszázs álltal a testünk is ellazulhat, majd felfrissülhet (a bőrünk, izmaink, csontjaink szöveteink, sejtjeink, vérkeringésünk)! Ez idő alatt pihenhetünk, kikapcsolhatunk, elfelejthetjük a pillanatnyi vagy akár mindennapi gondjainkat, melyek sokat segíthetnek! Hiszen a lazítás, megnyugvás, felfrissülés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy már is jobb színben lássuk a világot ;-) és egészségesebbek legyünk!. 

Rendszeres masszázzsal (heti 1x vagy kéthetente 1x), már tehetünk azért, hogy nyugodtabbak legyünk, kiegyensúlyozottabbak és hogy megelőzzünk különféle betegségek kialakulását, vagy jó pár már kialakulóban - vagy ki is alakult betegséget, próblémát helyrehozzunk.

További tanácsokat egészségről, egészséges izmokról a következő linken találhat:

www.masszazs-lazitas.com/tanacsok-egeszseghez/

Mivel a minden masszázsom szakszerű masszázs, így intim területeket nem érintenek és nem is tartalmaznak semmilyen erotikus jellegű dolgot! (Ezen semmi nem változtat, sem plusz pénz, sem szimpátia!) Kérem az előbbiek megértését és tiszteletbe tartását! Köszönöm!

Információk a Masszőrről/ Rólam

Rólam illetve az eddigi munkásságomról, tanulmányaimról bővebb információ a következő linken olvasható:
 
 

Információk a masszázsról

 Szakképzett masszőrként számtalan problémával találkozom, ezért is fontos a betegségek – fájdalmak megelőzése. Nyilván sokkal egyszerűbb és jobb védekezni a betegségek és fájdalmak ellen, mint amikor már megtörtént a baj azt orvosolni és kezelni, ami akár hosszabb, fájdalmasabb folyamat is lehet (és ha betegek vagyunk, nem tudunk dolgozni és még a gyógyszerek kezelések árát is fizetnünk kell)!

Tehát miért is jók, fontosak és egészségesek a masszázsok??

    Nyilván a masszázs az emberek 99%-ának jól esik (akinek nem, neki valószínű rossz tapasztalat miatt nem). Azon túl, hogy jól esik igen is nagyon fontos szerepe van az EGÉSZSÉG megőrzésében.
A masszázs segít ellazítani izmainkat, mellyel elkerülhetőek és MEGELŐZHETŐEK VELE az izmok beállásai, az izmok gyulladásai és ne adj isten betokosodása, fájdalmak (mint például hát, izom és nyaki fájdalmak), és a borzalmas idegbecsípődések.
Nem csak sportolóknak ajánlott, vagy rendszeres sportot végzőknek, hanem akiknek nincs idejük edzeni, azoknak is ajánlott (igaz a mozgást nem helyettesíti a masszázs, de mint írtam átmozgathatóak vele az izmok).
   A masszázs oldja a stresszt, ami szintén egészség megőrző, hiszen mint tudjuk a stressz számtalan betegség kiváltó oka lehet (tehát nem mindegy hogyan érezzük magunkat, pláne, hogy sajnos már nagyom stresszes és rohanó világban élünk). Egy 1-2 órás masszázs során ugyanis a szervezetünk számára ez az idő olyan, mintha 6-8 órát aludnánk, és ugyebár alvás - pihenés közben tud a szervezet leginkább gyógyítani, gyógyulni, regenerálódni.
   A masszázs fokozza a vér- és nyirokkeringésünket, ami által a méregtelenítő folyamatok is beindulnak a szervezetünkben, ami hatására elég folyadék bevitelével a masszázs után ezek ki is tudnak ürülni a szervezetünkből, tehát nagyon jó méregtelenítő is. (Alakformáló masszázzsal ez a méregtelenítő folyamat fokozható és zsírtörő technikáknak köszönhetően akár fogyni, alakot formálni is lehet vele).
   A masszázs már manapság nem csak magáról a masszázsról szól, hiszen mi masszőrök használhatunk már nagyon jó minőségű vivőanyagokat, melyek ápolják, táplálják a bőrt, sőt egyes masszázsok már bőr és testkezeléseket is tartalmaznak például: relaxáló wellness jellegű masszázsok, melyekbe már van bőrradírozás (ami az elhalt hámsejtek eltávolítását, a bőr regenerálódását segítik elő) masszázs előtt és pakolás a masszázs után, melyekben rengeteg vitamin van, s ezek igen is fel tudnak szívódni a bőrünkbe, feltudják tölteni vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ami a bőrünknek, szöveteinknek nagyon jót tesznek.
Igazából rengeteg dolgot fel tudnék még sorolni, de azt hiszem, akkor inkább könyv lenne a leírásom !

Masszázs menete

Amennyiben még nem járt nálam

 

Előre megbeszélt időpontban tudok fogadni (minimum pár órával érkezés előtt, hétvégi időpont esetén péntek estig tudok garantálni időpontot). Az időpontok - elérhetőségek menüpontnál megtalálhatóak az aktuális időpontok, amikor fogadni tudok!

Kérem a masszázsoknál kiírt javallatokat és ellenjavallatokat vegyék figyelembe és tekintsék meg!

Amikor ellátogat hozzám egy tea, kávé, vagy akár egy pohár víz mellett egy kérdőívet töltetek ki minden kedves vendéggel, hogy személyre tudjam szabni a masszázs menetét, attól függően mi a masszázs célja (lazítás - stresszoldás, vagy valami fájdalmas netán problémás terület), ezt követően s ehhez mérten kiválasztható az is milyen vivőanyaggal történjen a masszázs, melyből számos fajta megtalálható nálam (illat és allergén anyag mentes krémek és olajok, gyógyhatású krémek, illatos olajok és krémek).

Miután megbeszéltük ezeket a kérdéseket, a masszázs típusát és felépítését, bekísérem a masszázs szobába, ahol le tud vetkőzni, melyet én kint várok meg, amíg nem szól, hogy elkészült én nem tartózkodom a szobában.

A masszázs fehérneműben történik (maximum farizommasszázs esetén nem)!

Amikor elkészült, szól és én bemegyek a szobába. Ezután megkezdődik a relaxálás kellemes relaxló, nyugtató zene és gyertyafény vagy akár aromaterápia mellett (füstölő, illóolajok)..

Mivel lakásban fogadok (de szakszerűen berendezve, mint egy szalon), így természetesen van lehetőség a zuanyzásra masszázs előtt vagy után is!

Amikor véget ér a masszázs, akkor szintén elhagyom a szobát, s fel tud öltözni!

Amennyiben igényli, megosztom Önnel masszázs közben szerzett információkat (éreztem, találtam e bármi elváltozást, izom- vagy zsírcsomót, izmok állatpotát) s igény esetén tanácsokkal tudok segíteni.

Amennyiben régen járt masszázson vagy még sohasem, akkor nincs semmi gond! A fokozatosság elvét vallom, ezért 1 óránál hosszabb időtartamot ilyen esetben nem javasolok!

Ha már járt nálam

 

Kérem, amennyiben változás van az egészségi állapotát érintően, illetően, mindenképpen jelezze nekem a masszázs megkezdése előtt!

 

A masszázs után

Ezt mindig elmondom a vendégeimnek, a masszázs után, de azért gondoltam ide is leírom ;-).
Mivel a masszázs fokozza a vérkeringést, ami pedig beindítja a  méregtelenítést az - az a tisztító mechanizmusokat a testünkben, ezért fontos a masszázs után lehetőleg fél-1 liter vizet minnél hamarabb inni, hogy a szervezetünket át tudjuk mosni és legyen mivel távoznia, kiürülnie a méreganyagoknak a szervezetünkből.
 
Masszázsnak lehetnek mellékhatásai (leginkább akkor fordulnak elő, ha ritkán masszíroztatunk és enyhe lefolyásúak): szédülés, pici fejfájás, arc kipirosodása, szomjúság, orrfolyás gyakoribb vizelési inger illetve másnap enyhébb izomláz. Ezek többnyire ha elő is fordulnak, hamar elmúlnak.

Masszázs javallatai - ellenjavallatai

Javallatok
 

- stresszes életvitelnél

- betegségek megelőzésére

- emésztési gondokra

- keringési gondokra

- rendszeres sportnál

- sport hiányában

- mozgásszervi eredetű fájdalom

- fokozott fizikai-, szellemi igénybevétel esetén

- ülőmunkát végzők esetében

- rendszeres fejfájás esetén

- gerincferdülés

- tartás problémák

- nyak probléma

- izomfájdalmak, izomláz esetén

- cukorbetegség esetén (kivéve, amikor már bőrön elentkeznek a tünetek)

- gyakori végtagduzzanat

- lelassult anyagcsere

- mentális/fizikai/pszichés fáradtság

- felfrissülésre

 

Ellenjavallatok

 

- Akut állapotok

- Gyulladásos betegségek

- Fertőző betegségek, láz

- Csonttörés, ficam, égés, trauma

- Epilepszia

- Bőrelváltozások, fertőzések, sérülések

- Rosszindulatú daganatos betegségek

- Terhesség első 2 és utolsó 2 hónapjában

- Menstruáció erősebb napjain

- Elzáródásos érbetegségeknél

- Akut vénás betegségek

- Szívritmus zavar (pacemaker, szívproblémák)

- Előrehaladott csontritkulás

- Ittas, drogos állapot

 

Csak orvosi javaslatra

 

- Keringési gondok esetén

- Szívprobléma esetén

- Túl magas- vagy túl alacsony vérnyomás esetén

- csontritkulás esetében

- gerincproblémák esetében (gerinc sérv, csigolyák körüli vagy csigolyák problémája esetén) 

- műtétek után

 

Letölthető:

Svédmasszázs javallatok-ellenjavallatok.doc (15 kB)

 

Színterápia