Sómasszázs

 
A só
 
A nak több fajtája létezik. Masszázsok során nem a hagyományos konyhasót használjuk, hanem magas ásványi anyag tartalmú, minőségi sókat: Himalája sót, Holt-tengeri vagy Utahi sót használhatunk. Ezek a fajta sók rendkívül sok ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaznak ( magnézium, kálium, nátrium, fluorid, mangán, vas, kobalt, jód...)
 
Érdekességek
 
Himalája só:
 
 Több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Számtalan gyógyhatása ismert (fogszuvasodás és fogkőképződés megakadályozása, oldja vesekövet, ízületi lerakódásokat, csökkenti a káros szenvedélyek utáni vágyat, eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből..)
 
Holt-tengeri só:
Szintén magas ásványi anyagokkal rendelkező só fajta. A Föld legmélyebb pontján a tengerszint alatt 400 méterrel található képződményből hozzzák felszínre.
 
A sómasszázs jótékony hatásai:
 
- gyulladáscsökkentő
- bőrfeszesítő
- eltávolítja az elhalt hámrétegeket
- segít szabályozni a bőr PH értékét
- fertőtlenítő hatású, gombaölő
- idegfeszltség oldó
- csökkenti az ödémát
- érfal erősítő és nyirokkeringés serkentő
 
A sómasszázs típusai:
 
1., Wellness sómasszázs
 
Ez a masszázs fajta áll igény esetén só bőrradírból (só peeling) mely minőségi sóból készül, majd ezt követi egy svédmasszázs, s a végén igény esetén sópakolás választott testrészen (lehet: láb, has, hát). Időtartama 60-120 perc.
 
2.,Sószappanos masszázs
 
Sószappannal történik maga a masszázs, svédmasszázs fogásokra épül és a lávaköves masszázshoz hasonlít! Lazító és frissítő kategóriájú masszázs, így nem fájdalmas! Revitalizálja, nyugtatja a bőrt, csökkenti a gyulladásokat! Akár teljes testen alkalmazható (kivéve arc).