Masszázs tévhitek
Feltöltés alatt...

 
1. A masszázs csak nyomkodás, nem lehet vele bajt okozni!
Tévedés! A masszázsnak is vannak szabályai, melyeket a masszőrnek be kell tartania.
Amennyiben olyan helyen masszíroztatunk, ahol a masszőr nem vagy nem kellőképpen szakképzett okozhat bajt. 
Nem mindegy, hogy merről merre fele, hol milyen erősséggel masszírozunk, valamint vannak olyan állapotok, betegségek, melyek esetén abszolult nem szabad masszírozni.
Például rendszeresen hallom, hogy a férjek masszírozzák a feleségük talpát (ez egy nagyon kedves gesztus amúgy és nyilván segítő szándékkal teszik vagy, mert örömet szeretnének okozni a másiknak). A talpon viszont az összes szervünk és minden hormonunk, működésünkhöz szükséges reflexpont megtalálható. Nem mindegy hol, hogyan és milyen sorrendben masszírozunk! Pláne ha a feleség kismama kifejezetten ellenzett a talpmasszázs ugyanis akár vetélést vagy kora szülést is elő lehet vele idézni! 
 
2. Csak akkor kell masszíroztatunk, ha fáj valamink
Tévedés! Ugyanis a masszázsnak számos hatása van, amikkel pont az ilyen fájdalmakat és azok kialakulását meg lehet előzni! A masszázsnak hatalmas egészségmegőrző hatása van.
Oldja a sztresszt (ami rengeteg betegségnek a kiinduló pontja), lazítja az izmokat (mozgásszegény életmódnál valamint rendszeres sportnál is fontos), növeli a vér és nyirokkeringést, ami jót tesz az ereknek és a szívnek. Jót tesz a bőrnek, kötőszöveteknek. De valóban egy már kialakult probléma/fájdalom enyhítésére, megszüntetésére is alkalmas a masszázs!
 
3. Egészséges babákat nem kell masszírozni
Tévedés. Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyermekeknek sőt a babáknak is jót tesz a masszázs. Kutatások igazolják, hogy azok a babák, akik rendszeresen masszírozva vannak, sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak és mosolygósabbak! Valamint pl elég sok baba hasfájós, melyre létezik külön speciális babapocak masszázs, amivel a hasfájás enyhíthető és megszüntethető.

4. A masszázs együtt jár intim testrészek masszázsával
Tévedés! A valódi masszázs nem érint intim területeket!

5. Akkor jó a masszázs, ha fáj!
Tévedés! Ugyanis van egy alapvető szabálya a masszázsnak, ami úgy szól: Nem ártunk és nem okozunk fájdalmat!
Attól, hogy fáj, még nem lesz hatásosabb! Egy olyan szakembert kell keresni, aki az izmunk állapotához tudja mérni a nekünk megfelelő erősséget! Ugyanis a simogatás néha jól esik, de ugyanúgy nem olyan hatásos, mint a fájdalmas-erős masszázs! Nyilván, ha a vendég úgy jön, hogy eleve fájdalmai vannak, akkor nehéz fájdalom nélkül masszíroznunk, de törekednünk kell arra, hogy ezt ne tetézzük! Ráadásul a túl erős masszázs sebeket okozhat az izomban, és az izom az egyik olyan részünk, ami a leglassabban gyógyul. Ráadásul az izomsebek nem láthatóak és fájdalmuk később okoz fájdalmakat, problémákat.