Masszázs tévhitek
Feltöltés alatt...

 
1. A masszázs csak nyomkodás, nem lehet vele bajt okozni!
Tévedés! A masszázsnak is vannak szabályai, melyeket a masszőrnek be kell tartania.
Amennyiben olyan helyen masszíroztatunk, ahol a masszőr nem vagy nem kellőképpen szakképzett okozhat bajt. 
Például rendszeresen hallom, hogy a férjek masszírozzák a feleségük talpát. A talpon az összes szervünk és minden hormonunk, működésünkhöz szükséges reflexpont megtalálható. Nem mindegy hol, hogyan és milyen sorrendben masszírozunk! Pláne ha a feleség kismama kifejezetten ellenzett a talpmasszázs ugyanis akár vetélést vagy kora szülést is elő lehet vele idézni! 
 
2. Csak akkor kell masszíroztatunk, ha fáj valamink
Tévedés! Ugyanis a masszázsnak számos hatása van, amikkel pont az ilyen fájdalmakat és azok kialakulását meg lehet előzni!
Oldja a sztresszt (ami rengeteg betegségnek a kiinduló pontja), lazítja az izmokat (mozgásszegény életmódnál valamint rendszeres sportnál is fontos), növeli a vér és nyirokkeringést, ami jót tesz az ereknek és a szívnek. Jót tesz a bőrnek, kötőszöveteknek. De valóban egy már kialakult probléma/fájdalom enyhítésére, megszüntetésére is alkalmas a masszázs!
 
3. Egészséges babákat nem kell masszírozni
Tévedés. Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyermekeknek sőt a babáknak is jót tesz a masszázs. Kutatások igazolják, hogy azok a babák, akik rendszeresen masszírozva vannak, sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak és mosolygósabbak!

4. A masszázs együtt jár intim testrészek masszázsával
Tévedés! A valódi masszázs nem érint intim területeket!

5. Akkor jó a masszázs, ha fáj!
Tévedés! Ugyanis van egy alapvető szabálya a masszázsnak, ami úgy szól: Nem ártunk és nem okozunk fájdalmat!
Attól, hogy fáj, még nem lesz hatásosabb! Egy olyan szakembert kell keresni, aki az izmunk állapotához tudja mérni a nekünk megfelelő erősséget! Ugyanis a simogatás néha jól esik, de ugyanúgy nem olyan hatásos, mint a fájdalmas-erős masszázs! Nyilván, ha a vendég úgy jön, hogy eleve fájdalmai vannak, akkor nehéz fájdalom nélkül masszíroznunk, de törekednünk kell arra, hogy ezt ne tetézzük! Ráadásul a túl erős masszázs sebeket okozhat az izomban, és az izom nagyon lassan gyógyul.