A masszázsról általánosságban

 


masszázsnak számos fajtája van. Léteznek különféle gyógymasszázsok, sportmasszázsok, csontkovácsolás és még ezer és egy féle - fajta.

Én lazító, frissítő masszázs fajtákkal tudok rendelkezésre állni a hozzám ellátogató vendégeik számára.

  Manapság egyre fontosabbá válik az egészség kérdése, hiszen, ha nincs egészségünk, akkor semmink sincs (nem tudunk dolgozni, ha  betegek vagyunk, így az ember pénzt sem tud keresni; a családunk, hozzátartozóink szintén aggódnak értünk, egészségünkért (ami nekik se tesz jót)!

Az egészség megőrzése pedig nem csak a megfelelő táplálkozásból, vagy a mozgásból áll!!

Ezeket is ki lehet egészíteni, sőt kell is! Hiába az előbb említett helyes táplálkozás, vitaminok és megfelelő ásványi anyagok bevitele, a mozgás, ha éppen feszültek vagyunk (ami a mai világban elkerülhetetlen, hiszen mindig van valami ami miatt aggódunk vagy épp ami miatt idegeskedünk). A nem megfelelő lelki állapot is számtalan betegség kiváltó oka lehet. Ezért is fontos mennyi időt szánunk lelkiállapotunkra vagy pihenésre, legyen az aktív vagy passzív. Legfőképpen ebben tud segíteni a masszázs

Találni és szánni kell erre egy kis időt legyen az akár csak fél, 1 vagy akár 1,5-2óra (ami a mai világban igaz nem könnyű, hisz mindenkinek az időből van a legkevesebb, de ennyit meg kell tenni önmagunkért, az egészségünkért, s ezzel a hozzátartozóinkért is)! Egy kis idő, amit a lelkünkre, testünkre tudunk szánni, egy erre megfelelő közegben, nyugodt körülmények között (kevés fény, lágy zene, nyugtató illatok), miközben a masszázs álltal a testünk is ellazulhat, majd felfrissülhet (a bőrünk, izmaink, csontjaink szöveteink, sejtjeink, vérkeringésünk)! Ez idő alatt pihenhetünk, kikapcsolhatunk, elfelejthetjük a pillanatnyi vagy akár mindennapi gondjainkat, melyek sokat segíthetnek! Hiszen a lazítás, megnyugvás, felfrissülés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy már is jobb színben lássuk a világot ;-) és egészségesebbek legyünk!. 

Rendszeres masszázzsal (heti 1x vagy kéthetente 1x), már tehetünk azért, hogy nyugodtabbak legyünk, kiegyensúlyozottabbak és hogy megelőzzünk különféle betegségek kialakulását, vagy jó pár már kialakulóban - vagy ki is alakult betegséget, próblémát helyrehozzunk.

További tanácsokat egészségről, egészséges izmokról a következő linken találhat:

www.masszazs-lazitas.com/tanacsok-egeszseghez/

Mivel a minden masszázsom szakszerű masszázs, így intim területeket nem érintenek és nem is tartalmaznak semmilyen erotikus jellegű dolgot! (Ezen semmi nem változtat, sem plusz pénz, sem szimpátia!) Kérem az előbbiek megértését és tiszteletbe tartását! Köszönöm!

Információk a masszázsról

 

 Szakképzett masszőrként számtalan problémával találkozom, ezért is fontos a betegségek – fájdalmak megelőzése. Nyilván sokkal egyszerűbb és jobb védekezni a betegségek és fájdalmak ellen, mint amikor már megtörtént a baj azt orvosolni és kezelni, ami akár hosszabb, fájdalmasabb folyamat is lehet (és ha betegek vagyunk, nem tudunk dolgozni és még a gyógyszerek kezelések árát is fizetnünk kell)!

Tehát miért is jók, fontosak és egészségesek a masszázsok??

    Nyilván a masszázs az emberek 99%-ának jól esik (akinek nem, neki valószínű rossz tapasztalat miatt nem). Azon túl, hogy jól esik igen is nagyon fontos szerepe van az EGÉSZSÉG megőrzésében.
A masszázs segít ellazítani izmainkat, mellyel elkerülhetőek és MEGELŐZHETŐEK az izmok beállásai, az izmok gyulladásai és ne adj isten betokosodása, fájdalmak (mint például hát, izom és nyaki fájdalmak), és a borzalmas idegbecsípődések.
Megfelelő tónusú izomzattal javul a tartás és a fejfájások/migrénes tünetek is enyhíthetőek.
Nem csak sportolóknak ajánlott, vagy rendszeres sportot végzőknek, hanem akiknek nincs idejük edzeni, azoknak is ajánlott (igaz a mozgást nem helyettesíti a masszázs, de mint írtam átmozgathatóak vele az izmok).
   A masszázs oldja a stresszt, ami szintén egészség megőrző, hiszen mint tudjuk a stressz számtalan betegség kiváltó oka lehet (tehát nem mindegy hogyan érezzük magunkat, pláne, hogy sajnos már nagyom stresszes és rohanó világban élünk). Egy 1-2 órás masszázs során ugyanis a szervezetünk számára ez az idő olyan, mintha 6-8 órát aludnánk, és ugyebár alvás - pihenés közben tud a szervezet leginkább gyógyítani/ gyógyulni, regenerálódni.
   A masszázs fokozza a vér- és nyirokkeringésünket, ami által a méregtelenítő folyamatok is beindulnak a szervezetünkben, ami hatására elég folyadék bevitelével a masszázs után ezek ki is tudnak ürülni a szervezetünkből, tehát nagyon jó méregtelenítő is. (Alakformáló masszázzsal ez a méregtelenítő folyamat fokozható és zsírtörő technikáknak köszönhetően akár fogyni, alakot formálni is lehet vele).
   A masszázs már manapság nem csak magáról a masszázsról szól, hiszen mi masszőrök használhatunk már nagyon jó minőségű vivőanyagokat, melyek ápolják, táplálják a bőrt, sőt egyes masszázsok már bőr és testkezeléseket is tartalmaznak például: relaxáló wellness jellegű masszázsok, melyekbe már van bőrradírozás (ami az elhalt hámsejtek eltávolítását, a bőr regenerálódását segítik elő) masszázs előtt és pakolás a masszázs után, melyekben rengeteg vitamin van, s ezek igen is fel tudnak szívódni a bőrünkbe, feltudják tölteni vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ami a bőrünknek, szöveteinknek nagyon jót tesznek.
Igazából rengeteg dolgot fel tudnék még sorolni, de azt hiszem, akkor inkább könyv lenne a leírásom !

A masszázs helyszíne

Masszázs menete

Amennyiben még nem járt nálam

 

Előre megbeszélt időpontban tudok fogadni (minimum pár órával érkezés előtt, hétvégi időpont esetén péntek estig tudok garantálni időpontot). Az időpontok - elérhetőségek menüpontnál megtalálhatóak az aktuális időpontok, amikor fogadni tudok!

Kérlek a masszázsoknál kiírt javallatokat és ellenjavallatokat vegyétek figyelembe és tekintsétek meg! Ha nem vagy biztos abban, hogy masszírozható vagy-e, kérlek kérdezz rá, vagy mondd el mi a bajod/panaszod, mert ha nem vagy masszírozható a lefoglalt masszázs időtartamát ki kell egyenlíteni akkor is!

Amikor ellátogatsz hozzám egy kérdéseket teszek fel (melyekre kérlek őszintén válaszolj, ezen adatok kettőnk között maradnak), hogy kizárjuk a kontraindikációkat/ellenjavallatokat, valamint, hogy személyre tudjam szabni a masszázs menetét, attól függően mi a masszázs célja (lazítás - stresszoldás, felfrissülés vagy valami fájdalmas netán problémás terület), ezt követően s ehhez mérten kiválasztható az is milyen vivőanyaggal történjen a masszázs, melyből számos fajta megtalálható nálam (illat-és allergén mentes krémek és olajok, gyógyhatású krémek, illóolajok és krémek).

Miután megbeszéltük ezeket a kérdéseket, a masszázs típusát és felépítését, kezdetét veheti a masszázs relaxálás kellemes relaxló, nyugtató zene és lágy fények és kérés esetén akár aromaterápia mellett (füstölő, illóolajok)..

A masszázs fehérneműben történik (maximum farizommasszázs esetén nem)!

Mivel lakásban fogadok (de szakszerűen berendezve, mint egy szalon), így természetesen van lehetőség a zuhanyzásra masszázs előtt vagy után is!

Amennyiben igényled, megosztom Veled a masszázsod alatt szerzett információkat az állapotodról (mit éreztem, találtam e bármi elváltozást, izom- vagy zsírcsomót, izmok állatpotát) s igény esetén tanácsokkal is tudok segíteni neked.

Amennyiben régen jártál masszázson vagy még sohasem, akkor nincs semmi gond, viszont a fokozatosság elvét vallom, ezért 1 óránál hosszabb időtartamot ilyen esetben nem javasolok!

 

Ha már jártál nálam

 

Amennyiben változás van az egészségi állapotodban, KÉRLEK mindenképpen jelezd nekem a masszázs megkezdése előtt!

 

Egyéb tudnivalók, hasznos információk a masszázzsal kapcsolatban
 

- Lakásban fogadok, amelyben erre a célra berendezett és fenntartott szobában történik maga a masszázs felszerelve mindennel, amire szükség lehet a masszázs során. Semmivel nem kell készülni a masszázsra, mindennel fel vagyok szerelkezve (törülköző, lepedő, olajok, krémek)!

- Csak előre egyeztetett időpontban tudok fogadni, így bejelentkezés szükséges a szolgáltatás igénybevételére (illetve ajándékkártya vásárlásra is, amennyiben személyesen szeretnél vásárolni - lehetőség van neten is vásárolni).

- A tisztaság megóvása érdekében érkezéskor kérlek a cipőd vedd le, mert a lakásban mindenhol szőnyeg található

- A zuhanyzásra van lehetőség, amennyiben szeretnél ezzel élni, kérlek jelezd nekem ezt bejelentkezéskor.

- A nyugalom, pihenés és relaxáció végett KÉREM masszázs előtt a telefonod halkítsd le (Az enyém is le van végig a masszázs alatt, s nem is nézegetem, nem veszem fel!), valamint, ha hordasz  ékszereket, kérlek azokat is vedd le és az asztalra erre a célra kihelyezett tárolóba bele lehet tenni, így egy helyen lesz minden, nem fog elveszni, vagy elfelejtődni.

- Érdemes olyan fehérneműben jönni masszázsra, melyet nem sajnálunk. Bár a fehérnemű törülközővel takarva van, de felesleges a legszebb fehérneműnket felvenni masszázsra.

- Hölgyeknek ajánlatos hajgumi/hajcsatt használata, hogy ne legyen olajos a haj (de amennyiben ha elfelejtesz hozni, természetesen van egy nagyobb csomag original hajgumim a biztonság kedvéért, melyet meg is tarthatsz a masszázs végén). 

- Érdemes a masszázst a hajmosás előttre időzíteni. Az olajok anyagai képesek a levegővel együtt mozogni, így megtapadhatnak a hajon.

- Tiszteletben tartom a pihenést és relaxációt, ezért csendben végzem a masszázst, nem kezdeményezek beszélgetést. Amennyiben szeretnél beszélgetni, természetesen szívesen válaszolok kérdésekre vagy beszélgetek is.

- Amennyiben kíváncsi vagy rá, szívesen megosztom Veled a kezelés végén, hogy van e valami, amire érdemes odafigyelned egészségeddel és annak megőrzésével kapcsolatban a jövőre nézve, vagy akár ezzel kapcsolatos javaslataim.

 

A masszázs után

 
Ezt mindig elmondom a vendégeimnek, a masszázs után, de azért gondoltam ide is leírom ;-).
Mivel a masszázs fokozza a vérkeringést, ami pedig beindítja a  méregtelenítést az - az a tisztító mechanizmusokat a testünkben, ezért fontos a masszázs után lehetőleg fél-1 liter vizet minnél hamarabb inni, hogy a szervezetünket át tudjuk mosni és legyen mivel távoznia, kiürülnie a méreganyagoknak a szervezetünkből.
 
Masszázsnak lehetnek mellékhatásai (leginkább akkor fordulnak elő, ha ritkán masszíroztatunk és enyhe lefolyásúak): szédülés, pici fejfájás, arc kipirosodása, szomjúság, orrfolyás vagy éppen orrdugulás, gyakoribb vizelési inger illetve másnap enyhébb izomláz. Ezek többnyire ha elő is fordulnak, hamar elmúlnak.

Masszázs javallatai - ellenjavallatai

Javallatok
 

- stresszes életvitelnél

- betegségek megelőzésére-egészségmegőrzésre

- emésztési gondokra

- keringési gondokra

- rendszeres sportnál szinte kötelező (mellesleg javítja a renszeres sport rendszeres masszázs azb izmok teljesítőképességét

- sport hiányában (ülő-álló munka esetén)

- mozgásszervi eredetű fájdalom esetén

- fokozott fizikai-, szellemi igénybevétel esetén

- ülőmunkát végzők esetében

- rendszeres fejfájás esetén

- gerincferdülés

- tartás problémák

- nyak probléma

- izomfájdalmak, izomláz esetén

- cukorbetegség esetén (kivéve, amikor már bőrön elentkeznek a tünetek)

- gyakori végtagduzzanat

- lelassult anyagcsere

- mentális/fizikai/pszichés fáradtság

- felfrissülésre

 

Ellenjavallatok

 

- Akut állapotok

- Gyulladásos betegségek

- Műtétek után minimum 6-8 hétig (foghúzás után 2 hétig)

- Fertőző betegségek, láz

- Csonttörés, ficam, égés, trauma

- Epilepszia
- pszcihés betegségek, mentális betegségek

- Bőrelváltozások, fertőzések, sérülések

- Rosszindulatú daganatos betegségek esetén 3-5évig (kivéve végstádium)

- Terhesség első 3 és utolsó 3 hónapjában (utolsó 1 hónap kismama masszázs esetén)

- Menstruáció erősebb napjain (első pár nap)

- Elzáródásos érbetegségeknél

- Akut vénás betegségek (gyulladt visszér)

- Szívritmus zavar (pacemaker, szívproblémák)
- Kezeletlen magas vérnyomás esetén

- Előrehaladott csontritkulás

- Ittas, drogos állapot
- Covid19 vakcina után elővigyázatosságból 1 hétig

 

Csak orvosi javaslatra

 

- Keringési gondok esetén

- Szívprobléma esetén

- Túl magas- vagy túl alacsony vérnyomás esetén

- csontritkulás esetében

- gerincproblémák esetében (gerinc sérv, csigolyák körüli vagy csigolyák problémája esetén) 

- műtétek után
- pszichés betegségek esetén

 

Letölthető:

Svédmasszázs javallatok-ellenjavallatok.doc (15 kB)

 

Színterápia