Integrált Manuális Korrekciós Technika
"Több, mint masszázs, és jobb, mint a csontkovácsolás!"

 
Ez egy nagyon összetett technika.
Az integrált manuális korrekciós technika (korábbi nevén integrált mauálterápia) alapja az állapotfelmérés.
Ez az állapotfelmérés nem orvosi diagnózis! 
Olyan vizsgálatokat használok az állapotfelmérés által, melyek nem mai vizsgálatok. 
Régen a képalkotó gépek megjelenése előtt is használtak ilyen vizsgálatokat, 
illetve ezekkel a mai napig találkozhatunk orvosoknál illetve más helyeken, más szituációkban.
Mi is akkor ez az állapotfelmérés és hogyan is zajlik?
Ennek 2 lehetséges módja van:
1. Részleges állapotfelmérés: amennyiben a vendégemnek problémája/fájdalma van, akkor az adott területet vizsgálom át, 
hogy mi okozhatja ezt nála, honnan indul, és miért. 
2. Teljes állapotfelmérés: ilyenkor minden vizsgálatot/tesztet elvégzek/elvégzünk ennek időtartama 20-30perc.
Ez idő alatt vizsgálom a vendégem megtekintéssel/szemrevételezéssel, tapintással, illetve különféle torna gyakorlatok végzése közben. 
Ezen kívűl nézem még: szemmozgását, mozgástartományait a végtagjain (kar, váll, nyak, fej-illetve derékfájdalom esetén csípő, lábak), izmai állapotát, gerincét különféle gyakorlatokkal és szemrevételezéssel, tapintással. Ezeket a vizsgálatokat régen többet használták, nem mai vizsgálatok. A képalkotó gépek előtt is vizsgálták hasonló módon az embereket, de vannak, amikkel mai napig találkozunk orvosoknál, vagy mindennapokban is.
Ezek nem fájdalmasak, mindennapi mozgás gyakorlatok. Ezek alapján teljes képet kapok a vendégem állapotáról, pláne akkor, ha fájdalom van, hogy azt mi okozza.
Ez a technika a szervezetben/testben létrejött fizikai blokkokat képes oldani. Amennyiben valami problémánk van, akkor a szervezetünk blokkolja adott esetben a testrészt részlegesen (nem úgy mozog, ahogy kellene, esetleg már mozgás közben is fájdalom jelentkezik), vagy teljesen, hogy kímélje azt. Ezzel a komplex technikával kideríthető az ok, oldható a blokk és a blokkot kialakító próbléma is. 
A kezelési technika célja a blokk okának felderítése, és a blokk megszüntetése, a mozgásterjedelem visszaállítása, fájdalom megszüntetése.
Amennyiben konkrét probléma van (csigolya probléma, fejfájás, kari fájdalom vagy zsibbadás, hátfájdalom, derék fájdalom, térd probléma, gerincferdülés egyes esetei, sérv stb. az állapotfelméréssel kiderülhet mi okozza és ezt azután masszázzsal valamint nyújtó gyakorlatokkal tudjuk javítani).
Már 1 alkalom alatt nagyon szép eredményeket lehet elérni, de mivel a szervezetünk fájdalom és probléma esetén blokkol és megszok egy testhelyzetet, ami ez által kialakul, így ezért visszatérhet a probléma, emiatt pedig 1 alkalom nem elegendő pláne rég óta fenn álló fájdalmaknál, problémáknál. Szépen lassan viszont nagyon szépen javíthatóak vele beszűkült mozgástartományok. A kezelés után a fájdalmat egy izomlázszerű fájdalom válthatja fel.

Mozgástartomány beszűkülés: azt jelenti hogy valaki egyik oldalon nem tudja úgy mozgatni a fejét, vállát, karját, lábát, nem tud eléggé lehajolni, tehát korlátozott kisebb vagy nagyobb mértékben a mozgásában, vagy fájdalmas a mozgás, illetve időnként előfordul végtag zsibbadás, fejfájás.

Ehhez a technikához használt állapotfelmérés nem orvosi diagnózis!

Manuális korrekció