Thai Herballadbacs masszázs

(A hűvösebb évszakok kedvenc masszázsa)

A thai herballabdacs masszázs egy különleges masszázs.
A labdacsok különféle gyógynövényt vagy gyógynövényeket tartalmaznak.
Ennek a masszázsnak a lényege, hogy ellazít, feltölt, csillapítja az esetleges fájdalmakat, és a különféle gyógynövények is kifejtik jótékony hatásaikat, melyek a bőrön keresztül felszívódnak.
Az adott területet egy olajos kézi modulatokkal történő bemelegítés után, a felmelegített gyógynövényes labdaccsal masszírozom át. Nem gyenge, de nem is nagyon erős masszázs. Mozdulatok tekintetében a labdacsokkal lehet simítani, dörzsölni, nyomást végezni, görgetni, csavarást, sodrást és enyhébb ütögetéseket végezni.
A felmelegített labdacsok egy kellemes meleg masszázst tesznek lehetővé, valamint a benne lévő gyógynövények a meleg hatására a labdacsból kiszivárogva a masszázs hatására a bőrbe, majd a kötőszövetekbe, izmokba jutnak. Ez által egyszerre hat a testre-lélekre és a szellemre is. 
Fantasztikus masszázs a hideg évszakokban, mely jól átmelegít, ellazít, feltölt. Nagyon jól semlegesíti a stressz káros hatásait a szervezetben és az izmokban is. A hatást lehet fokozni a gyógynövényekkel is.
Maga a masszázs nem teljesen gyengéd, de nem is erős. Kicsit inkább a wellness-egészség kategóriába sorolnám.
Ellenjavallatai megegyeznek az általános ellen javallatokkal, illetve klimax esetén a hőingadozás miatt nem feltétlen ajánlott, illetve kismamáknak sem, valamint akut fázisában az ízületi gyulladásoknak.
Gyógynövénytől függően tud fejfájást enyhíteni, ízületi fájdalmakat, izomgörcsöt, izomlázat, izombeállást, álmatlanságot, stresszt, feszültséget, kimerültséget.
Igénybe vehető: hetente láb vagy hátra 30 perc illetve 2-3 hetente láb-hát 60 perc időtartamban.