Hátmasszázsaim

 
A hát az egyik legfontosabb terület a testünkön és összességében a legnagyobb is.
Ezt terheljük a leginkább.
A stressz is a nyak-váll övi régióba ül ki, minek hatására az izmaink könnyen összeállnak.
Fizikai illetve ülő-álló munka esetén is a hátunkat terheljük leginkább (munkától függ éppen melyik részét a hátunknak). 
Másrészt itt van a legtöbb izmunk, a legnagyobb része az érhálózatunknak-vérkeringésünknek, nyirokkeringésünknek. 
Ezek miatt nagyon fontos, hogy a hátunkra rendszeresen hangsúlyt fektessünk, odafigyeljünk.
Itt állnak össze a leghamarabb az izmaink, amelyek komolyabb fájdalmakat és súlyosabb esetben nagyon rossz állapotokat tudnak előidézni, mint pl: izomfájdalmak, mozgástartomány beszűkülés (nem tudunk annyira hajolni, felemelni a karjaink, rendesen elforgatni a fejünk, vagy egyéb mozgásokat végezni), idegbecsípődések, karzsibbadások, rendszeres fejfásás (migrénes is akár), fülzúgás, émelygés, hányinger, láb zsibbadások, derékfájás, nyakfájás, ujjak zsibbadása stb. Ugye nem hangzanak jól? Szerintem sem, és átélni sem jó őket!
Éppen ezért fontos, hogy ha nincs semmi panaszunk, akkor is havonta minimum egyszer legalább egy hátmasszázsra érdemes elmenni egészségünk megőrzése érdekében és megelőzni az előbb említett állapotokat! Ha a hátunk rendben van, nagyobb eséllyel vagyunk mi is rendben. És ha nem fáj semmink, akkor könnyebben érezzük jól magunkat a bőrünkben. Sokkal könnyebb az egészéget szinten tartani és megelőzni a bajokat, mint a meglévő bajt orvosolni!
 
Ezek a típusú hátmasszázsaim erre szolgálnak.

 

Hátmasszázsaim típusai

 
Szék masszázs (Hátmasszázs S)
Ez a masszázs 15-20 percben masszázsszéken törtnéik. Történhet ruhában valamint ugyanúgy meztelen felsőtesttel, mint ágyon fekve. Utóbbi esetben akkor vivőanyagot (krémet/olajat használok a masszázshoz). Ezt az opciót azoknak ajánlom, akik valami miatt nem tudnak feküdni, vagy nincs annyi idejük. Ugyanúgy átmasszírozom a teljes hátat (nyak és derék szakasz valamint hosszú hátizmokat is).
 
Általános hátmasszázs (Hátmasszázs M)
Itt az ágyon fekve masszírozom át svédmasszázs fogásokkal a Vendégem hátát. Bemelegtő/simító fogásokkal kezdődik a masszázs, majd dörzsölések és gyúrások a végén pedig finomabb ütögető mozdulatokkal zárom a masszázst. A fogásokat 2x ismétlem.
A masszázs végén szoktam 3 eszközt használni a masszázs hatásának még nagyobb fokozására. Állapottól függően használok az alábbiak közül 3 eszközt: bambusz rúd, rücskös labda, 4 ágú masszírozó, masszázs labda, masszázs kesztyű, masszázs kefe, illetve csúsztatásos köpölyözés.
Ezt a masszázst használom és ajánlom is első alkalommal a vendégeimnél (illetve akkor is ha valaki régen volt masszázson vagy még sosem járt), mert ez alatt képet kapok az új vendégem hátának-izmainak állapotáról, valamint ez a hátmasszázs nagyon jó, ha izmaink rendben vannak és szeretnénk egészségét megőrizni.
Ez a masszázs kb 25 perces.
 
Általános masszázs+részmasszázs (Hátmasszázs L)
Ez a masszázsom az előbb említett masszázsból áll. Részmasszázs alatt azt értjük hogy választható hozzá egy terület amit jobban átmasszírozok, nagyobb hangsúlyt fektetve annak a területnek, ami fáj, vagy problémásabb. Részmasszázsban választható nyak-váll övi szakasz vagy derék szakasz. Itt már egy sokkal személyre szabhatóbb masszázsra kell gondolni. Kibővített fogásokkal, több eszközzel vagy hosszabb időtartamban használom a legmegfelelőbbeket a hatás fokozása végett.
Ezt a masszázst 2. vagy 3. alkalom után ajánlom fokozatosság elvét követve, kivétel akkor ha probléma van (izomfájdalom, idegbecsípődés. izombeállás)
Ez a masszázs 30 perc.
 
Általános masszázs + 2 részmasszázs (Hátmasszázs XL)
Itt az általános masszázst egészítem ki plusz fogásokkal derék és nyaki szakaszon is, valamint több eszközt is használok vagy hosszabban egyes eszközöket a hatás fokozása érdekében.
Ezt a masszázst olyan esetekben ajánlom, amikor nyaki és deréktájon is munka/nem megfelelő edzés/elhanyagoltság végett erősebb fájdalmak vannak vagy komolyabb izomproblémák/izombeállások esetén. Időtartama 35 perc.
 
Hátmasszázs XXL
Ebben a hátmasszázsban a hátmasszázs tudástáram összes fogása fellelhető. A fogásokat 3x ismétlem, valamint a hát összes izmát jó alaposan átmasszírozom különös hangsúlyt fektetve a derék és nyaki szakaszra is. Leginkább rendszeres hátmasszázsra járók olykori igénybevételére vagy pedig nagyon beállt izmokra, állapotokra ajánlom!
Ez a hátmasszázsom a leghosszabb. Időtartama kb 45 perc. Kombinálható nyűjtásokkal, mobilizációs technikákkal, géppel, mézes masszázzsal, köpölyözéssel de akár talpmasszázzsal is.
 
Egyedi hátmasszázs
A hátmasszázs szabályait és sorrendjét betartva minden olyan területre és problémára fókuszálva, ahol erre szükség van a hátadon és teljesen rád szabva. Egyedi masszázs esetén használom az alapmasszázs fogásait kiegészítve  részmasszázzsal és egyéb eszközökkel technikákkal, amikre éppen szükség van ahhoz, hogy a Vendégem jobban érezze magát (pl kimozgatás, masszázs gép, mézes masszázs)
Időtartama állapotodtól is függ 25-45 percig.

 

Hátmasszázs árak

 
Hátmasszázsok Idő Ára 3 alkalom 5 alkalom 10 alkalom
Hátmasszázs /székes masszázs S 20 perc 4000 11500 18500 36000
Hátmasszázs M (általános masszázs) 25 perc 4500 13000 20500 40000
Hátmasszázs L (általános masszázs+részmasszázs derék vagy nyak-vállöv) 30 perc 5500 16000 25000 49500
Hátmasszázs XL (általános masszázs+ 2 részmasszázs) 35 perc 6500 19000 29500 58500
Hátmasszázs XXL 45 perc 8500 25000 38500 76500