Hátmasszázsaim

 
A hát az egyik legfontosabb terület a testünkön és összességében a legnagyobb is.
Ezt terheljük a leginkább.
A stressz is a nyak-váll övi régióba ül ki, minek hatására az izmaink könnyen összeállnak.
Fizikai illetve ülő-álló munka esetén is a hátunkat terheljük leginkább (munkától függ éppen melyik részét a hátunknak). 
Másrészt itt van a legtöbb izmunk, a legnagyobb része az érhálózatunknak-vérkeringésünknek, nyirokkeringésünknek. 
Ezek miatt nagyon fontos, hogy a hátunkra rendszeresen hangsúlyt fektessünk, odafigyeljünk.
Itt állnak össze a leghamarabb az izmaink, amelyek komolyabb fájdalmakat és súlyosabb esetben nagyon rossz állapotokat tudnak előidézni, mint pl: izomfájdalmak, mozgástartomány beszűkülés (nem tudunk annyira hajolni, felemelni a karjaink, rendesen elforgatni a fejünk, vagy egyéb mozgásokat végezni), idegbecsípődések, karzsibbadások, rendszeres fejfásás (migrénes is akár), fülzúgás, émelygés, hányinger, láb zsibbadások, derékfájás, nyakfájás, ujjak zsibbadása stb. Ugye nem hangzanak jól? Szerintem sem, és átélni sem jó őket!
Éppen ezért fontos, hogy ha nincs semmi panaszunk, akkor is havonta minimum egyszer legalább egy hátmasszázsra érdemes elmenni egészségünk megőrzése érdekében és megelőzni az előbb említett állapotokat! Ha a hátunk rendben van, nagyobb eséllyel vagyunk mi is rendben. És ha nem fáj semmink, akkor könnyebben érezzük jól magunkat a bőrünkben. Sokkal könnyebb az egészéget szinten tartani és megelőzni a bajokat, mint a meglévő bajt orvosolni!
 
Ezek a típusú hátmasszázsaim erre szolgálnak.

 

Hátmasszázsaim típusai

 
Szék masszázs (Hátmasszázs S)
Ez a masszázs 15-20 percben masszázsszéken törtnéik. Történhet ruhában valamint ugyanúgy meztelen felsőtesttel, mint ágyon fekve. Utóbbi esetben akkor vivőanyagot (krémet/olajat használok a masszázshoz). Ezt az opciót azoknak ajánlom, akik valami miatt nem tudnak feküdni, vagy nincs annyi idejük. Ugyanúgy átmasszírozom a teljes hátat (nyak és derék szakasz valamint hosszú hátizmokat is). Avégén szoktam 3 eszközt használni.
 
Általános hátmasszázs (Hátmasszázs M)
Itt az ágyon fekve masszírozom át svédmasszázs fogásokkal a Vendégem hátát. Bemelegtő/simító fogásokkal kezdődik a masszázs, majd dörzsölések és gyúrások a végén pedig finomabb ütögető mozdulatokkal zárom a masszázst. A fogásokat 2x ismétlem.
A masszázs végén szoktam 3 eszközt használni a masszázs hatásának még nagyobb fokozására. Állapottól függően használok az alábbiak közül 3 eszközt: bambusz rúd, rücskös labda, 4 ágú masszírozó, masszázs labda, masszázs kesztyű, masszázs kefe, illetve csúsztatásos köpölyözés.
Ezt a masszázst használom és ajánlom is 1. alkalommal a vendégeimnél (illetve akkor is ha valaki régen volt masszázson vagy még sosem járt), mert ez alatt képet kapok az új vendégem hátának-izmainak állapotáról, valamint ez a hátmasszázs nagyon jó, ha izmaink rendben vannak és szeretnénk egészségét megőrizni.
Ez a masszázs kb 25 perces. 
Kombinálható: 
nyújtásokkal, mobilizációs technikákkal, géppel, mézes masszázzsal, köpölyözéssel, de akár talpmasszázzsal is.
 
Általános masszázs+részmasszázs (Hátmasszázs L)
Ez a masszázsom az előbb említett masszázsból áll. Részmasszázs alatt azt értjük hogy választható hozzá egy terület, amit jobban átmasszírozok, nagyobb hangsúlyt fektetve annak a területnek, ami fáj, vagy problémásabb. Részmasszázsban választható nyak-váll övi szakasz vagy derék szakasz. Itt már egy sokkal személyre szabhatóbb masszázsra kell gondolni. Kibővített fogásokkal, több eszközzel vagy hosszabb időtartamban használom a legmegfelelőbbeket a hatás fokozása végett.
Ezt a masszázst 2. vagy 3. alkalom után ajánlom fokozatosság elvét követve, kivétel akkor ha probléma van (izomfájdalom, idegbecsípődés. izombeállás)
Ez a masszázs 30 perc.

Kombinálható nyújtásokkal, mobilizációs technikákkal, géppel, mézes masszázzsal, köpölyözéssel, de akár talpmasszázzsal is.
 
Általános masszázs + 2 részmasszázs (Hátmasszázs XL)
Itt az általános masszázst egészítem ki plusz fogásokkal derék és nyaki szakaszon is, valamint több eszközt is használok vagy hosszabban egyes eszközöket a hatás fokozása érdekében.
Ezt a masszázst olyan esetekben ajánlom, amikor nyaki és deréktájon is munka/nem megfelelő edzés/elhanyagoltság végett erősebb fájdalmak vannak vagy komolyabb izomproblémák/izombeállások esetén. Időtartama 35 perc.
Kombinálható 
nyújtásokkal, mobilizációs technikákkal, géppel, mézes masszázzsal, köpölyözéssel, de akár talpmasszázzsal is.
 
Hátmasszázs XXL
Ebben a hátmasszázsban a hátmasszázs tudástáram összes fogása fellelhető. A fogásokat 3x ismétlem, valamint a hát összes izmát jó alaposan átmasszírozom különös hangsúlyt fektetve a derék és nyaki szakaszra is.
Leginkább rendszeres hátmasszázsra járók olykori igénybevételére vagy pedig nagyon beállt izmokra, állapotokra ajánlom!
Időtartama kb 40 perc.
Kombinálható nyújtásokkal, mobilizációs technikákkal, géppel, mézes masszázzsal, köpölyözéssel, de akár talpmasszázzsal is.
 

Manager masszázs (szék és irodai masszázs)

 
Az irodai munka sokszor fárasztó. Egész nap leginkább ülni és tenni a dolgunk, nem beszélve arról, hogy nem is biztos, hogy a legkényelmesebb és leginkább megfelelő pózban tesszük ezt, így hamar és gyakran is találkozhatunk különféle hát-, gerinc, váll, derék vagy éppen tartás beli problémákkal.

székes vagy más néven manager masszázs egy amerikai találmány, mely kis helyigényű, székben történő ruhán keresztüli kezelést tesz lehetővé. 

Az irodai masszázs sokban hasonlít a svédmasszázshoz.

Időtartamát tekintve 15 és 30 perc között történik, mely leginkább a teljes hát, nyak-vállöv régió, felső végtagok és fej masszírozására korlátozódik.

Attól függetlenül, hogy ennél a masszázs típusnál ruhán keresztül történik maga a masszázs, és nem használunk olajokat illetve krémeket, rendszeresen alkalmazva rendkívül hatékony és gyors változásokat lehet vele elérni.

Javítja a közérzetet, az elfáradt, merevedett, vagy esetleg beállt izmokat helyre lehet vele tenni, ami által javul a testrartás is! Ha pedig valaki jobban érzi magát, akkor sokkal jobban megy a munkájának az elvégzése is, ezáltal nő a munkavállaló  hatékonysága is! 

A masszázst követi egy fájdalommentes, kimozgató fogásokból álló gyakorlatsorozat, mely még jobban élénkít és frissít!

Mivel mint említettem ez a masszázs ruhában történik, így nem használok vivőanyagokat, ezért kényelmes pamut póló viseletét ajánlom a masszázs időtartama alatt.

Javallatai és ellenjavallatai megegyeznek a svédmasszázs menüpontban leírtakkal!

Szepkártyát is elfogadok!

Sajnos 2022. Szeptember 1-től csak magánszemély részére tudok számlát adni, adószámra sajnos nem áll módomban!