Bamubusz masszázsok

A nyújtások segítője és az erősebb masszázst kedvelők kedvence

Thai Bambusz masszázs

  

A Thai Bambuszos masszázs az egyik legősibb, leghatékonyabb, és legnépszerűbb masszázsra épül, aThai masszázs olajos változatára.
(A Thai masszázs egy olyan terápia, mely egyensúlyba hozza a testet, lelket & szellemet. Ha az ember egészséges, az energia akadálytalanul áramlik a meridiánokban (energiavonalakban). A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy a sérülések ezt a folyamatot megzavarják. A Thai masszázsnál a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásába tudjuk hozni.)
 
  Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges-feszült állapotban és fájdalmak enyhítésére is. Serkenti a vér-és nyirokkeringést.  (A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű.)
Rendszeres masszázs esetén jó közérzetet biztosít, kiváló gyógyító hatása van a szív-és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére, illetve fájdalomcsillapító hatású is.
 
A masszázs menete:
A masszázs Thai nyújtó gyakorlatokkal kezdődik  az adott testrészeken, majd ezt követi pár Thai olajos masszázs fogás. Ezeket követően pedig különféle bambusz rudakkal folytatódik a masszázs. A különböző bambuszrudakkal, más - más izomcsoportokat lehet elérni. Nagyon jól átdolgozhatóak vele a szövetek, kötőszövetek, izmok, vérkeringés- és nyirokkeringés fokozó és talpon illetve tenyéren akupresszúra is alkalmazható a bambuszokkal. A masszázsból ízelítőt a picit lejjebb található videókból lehet kapni.
 
Ellenjavallatai:
- gyulladásos állapot
- fertőző betegségek
- súlyos asztma
- bőrelváltozások, bőrbetegségek
- alkoholos állapot
- nyirokrendszeri problémák esetén
- magas vérnyomás
- szívbetegségek
- csontritkulás
- súlyosabb visszér
- trombózisos betegségek
- epilepszia
- protézist viselők
- csonttörés
- terhesség
 
Igénybevehető:
lábon elől-hátul, háton, karon, hason, dekoltázs (nőknél)-mellkas (férfiaknál), arc
 
Rendszeresség: heti 1 alkalommal vehető igénybe

Svéd Bambuszos masszázs

A SVÉD BAMBUSZOS MASSZÁZS  a Thai Bambuszos masszázshoz hasonlít, csak itt a Thai masszázs helyett svédmasszázsból áll a kezelés, amit azután ugyanúgy bambusz rudakkal történő masszázs követ. 
Javallatai & ellenjavallatai megegyeznek a svéd és bambusz masszázséival. 
A bambusz masszázs segít abban, hogy a már svédmasszázzsal felmelegített bőrt, szöveteket, kötőszöveteket és leginkább az izmokat még mélyebben át lehessen mozgatni, gyúrni!
Ez erőteljesebb masszázs.
Leginkább javaslom, a sokat ülő, álló vagy fizikai munkát végző, illetve gyakran és rendszeresen sportoló vendégeimnek!

 

Bambusz masszázsok