Talpmasszázsok

Az egészségért és az egészséges lábakért

Miért fontos a talpunk és a lábunk?? 
 
A láb feladata a test alátámasztása, a földön történő járásunk biztosítása, a mechanikai hatások felvétele és csillapítása. 
A lábfejekre nehezedik az egész testünk súlya, egyensúlyban tartják a testünket. 
A lábboltozatunk felelős a testünk statikájának biztosításáért: tompítja a rázkódásokat, a járásunkat simává egyenletessé teszi.
Egyúttal védi a talp ereket és idegeket az összenyomódástól.
A lábfejünkben 42 izom, 26 csont, 33 izűlet és legalább 15000 idegvégződés van.
A talpmasszázs számos jótékony hatással bír az egészségre nézve. Serkenti a vér- és nyirokkeringést,
csökkenti a fájdalomérzetet a lábban és a test többi pontján is. 
 
Mit tehetünk lábunk és talpunk egészsége érdekében?
 
Ma már természetes, hogy cipőben járunk, az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen lábbelit hordunk. A rossz cipőkön kívül még a mozgásszegény életmód is hátrányosan befolyásolja lábaink állapotát. Tehát a láb elváltozásainak oka sokszor a cipőben keresendő, amihez hozzájárul az is, hogy keveset járunk mezítláb. Amennyiben sokat vagyunk a cipőnkben, már pedig manapság szinte cipőkben éljünk napunk 3/4-ét érdemes odafigyelnünk erre.
A cipőből lehetőleg olyat válasszunk ami: jól szellőző, kényelmes, rugalmas talpú és természetes anyagból készült. 
A magas sarkú cipők deformitást okoznak a lábcsontjainkba és a gerincünkbe, ezáltal ízületi betegségekhez vezethetnek.
A szűk cipők miatt bütyök és tyúkszem alakulhat ki a lábunkon.
A cipőnk rossz szellőzése, a nem megfelelő zoknik (műszálas) viselése miatt, pedig gombás betegség alakulhat ki lábunkon, illetve nagyon kellemetlen illata is lehet.
Mivel a mai világban a lábunk nagyon fontos, hiszen egész nap ezen járunk ezen támaszkodunk, nagyon fontos a lábunk egészségére is odafigyelnünk. Az előbbieken felül a következő 2 típusú kezelésemmel, masszázsommal ebben is segíteni tudok nektek!
 
 
Frissítő talpmasszázs
 
A frissítő talpmasszázs közben talpmasszázs és svédmasszázs fogásokat használok.
Ennek a masszázsnak az a célja és egyben jótékony hatása, hogy segít a talp izmainak ellazulni, segít felfrissíteni a talpat, lábat, lábfejet, bokát, ami által az egész test is kicsit felfrissül. A frissítő talpmasszázs nem fájdalmas. Kellems, lazító hatású. Amennyiben nagyon be van merevedve, kemény a talp és az izmok, netán fáj is itt-ott, mindenképpen érdemes kimasszíroztatni. Amennyiben szükséges eszközöket is szoktam használni, melyek szintén nem fájdalmasak, de leginkább a kezeimet szoktam használni. Minőségi krémeket használok a talpmasszázs során, a bőrnek megfelelőt, valamint a talpmasszázshoz jár lábfrissítő spray is a masszázs végén (amennyiben nem szeretnéd kérlek jelezd felém, bár én csak ajánlani tudom :-))
 
Igénybevehetőek: akár hetente vagy hetente 1-2x is. 
Kombinálható: svéd lábmasszázzsal, svéd hátmasszázzsal, Svéd teljes testmasszázzsal, wellness masszázsokkal és alakformáló maszázzsal, bambusz masszázssal, kimozgatással is.
 
 
Elérhető nálam még a reflexzónás arcmasszázs arcdiagnosztikával (arcmasszázsok menüpontban lehet leírást találni róla), valamint reflexzónás kézmasszázs is.

Igénybevehető: Hetente vagy 2 hetente 1x a fokozatosság elvét betartva.
Kombinálható: Svéd lábmasszázzsal, svéd hátmasszázzsal, speciális hátmasszázsokkal, wellness masszázsokkal, alakformáló masszázsokkal, bambusz masszázzsal, kimozgatással, arcmasszázzsal, reflexzónás arcmasszázzsal.


 
 
A talpmasszázs javallatai- ellenjavallatai:
Talpmasszázs ellenjavallatok.pdf (0)
 
Az árak forintban értendőek!*

A kirít árak tartalmazzák a masszázst, a konzultációt, az talpfelmérést és a végösszeget mutatják! 

A kiírt időtartamok a tényleges masszázs idejét mutatják, (ebbe az első alkalommal a talpfelmérés, tájékoztatás és a végén a konzultáció nem tartozik bele), ezért kérem ezt vegyék figyelembe és kalkulálják bele, hogy a kiírt időtartam nem egyenlő a nálam töltött időtartammal, mert az előbb felsoroltak plusz időt vesznek igénybe (5-10 perc minimum).

 
 
Talpmasszázs Svédmasszázzsal

Talpmasszázsod kérheted svédmasszázzsal vagy más masszázsokkal is.
Ez esetben a talpmasszázsból kedvezményt adok :-)!