Talpmasszázsok

Az egészségért és az egészséges lábakért

Miért fontos a talpunk és a lábunk?? 
 
A láb feladata a test alátámasztása, a földön történő járásunk biztosítása, a mechanikai hatások felvétele és csillapítása. 
A lábfejekre nehezedik az egész testünk súlya, egyensúlyban tartják a testünket. 
A lábboltozatunk felelős a testünk statikájának biztosításáért: tompítja a rázkódásokat, a járásunkat simává egyenletessé teszi.
Egyúttal védi a talp ereket és idegeket az összenyomódástól.
A lábfejünkben 42 izom, 26 csont, 33 izűlet és legalább 15000 idegvégződés van.
A talpmasszázs számos jótékony hatással bír az egészségre nézve. Serkenti a vér- és nyirokkeringést,
csökkenti a fájdalomérzetet a lábban és a test többi pontján is. 
 
Mit tehetünk lábunk és talpunk egészsége érdekében?
 
Ma már természetes, hogy cipőben járunk, az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen lábbelit hordunk. A rossz cipőkön kívül még a mozgásszegény életmód is hátrányosan befolyásolja lábaink állapotát. Tehát a láb elváltozásainak oka sokszor a cipőben keresendő, amihez hozzájárul az is, hogy keveset járunk mezítláb. Amennyiben sokat vagyunk a cipőnkben, már pedig manapság szinte cipőkben éljünk napunk 3/4-ét érdemes odafigyelnünk erre.
A cipőből lehetőleg olyat válasszunk ami: jól szellőző, kényelmes, rugalmas talpú és természetes anyagból készült. 
A magas sarkú cipők deformitást okoznak a lábcsontjainkba és a gerincünkbe, ezáltal ízületi betegségekhez vezethetnek.
A szűk cipők miatt bütyök és tyúkszem alakulhat ki a lábunkon.
A cipőnk rossz szellőzése, a nem megfelelő zoknik (műszálas) viselése miatt, pedig gombás betegség alakulhat ki lábunkon, illetve nagyon kellemetlen illata is lehet.
Mivel a mai világban a lábunk nagyon fontos, hiszen egész nap ezen járunk ezen támaszkodunk, nagyon fontos a lábunk egészségére is odafigyelnünk. Az előbbieken felül a következő 2 típusú kezelésemmel, masszázsommal ebben is segíteni tudok nektek!
 
 
Frissítő talpmasszázs
 
A frissítő talpmasszázs közben talpmasszázs és svédmasszázs fogásokat használok.
Ennek a masszázsnak az a célja és egyben jótékony hatása, hogy segít a talp izmainak ellazulni, segít felfrissíteni a talpat, lábat, lábfejet, bokát, ami által az egész test is kicsit felfrissül. A frissítő talpmasszázs nem fájdalmas. Kellems, lazító hatású. Amennyiben nagyon be van merevedve, kemény a talp és az izmok, netán fáj is itt-ott, mindenképpen érdemes kimasszíroztatni. Amennyiben szükséges eszközöket is szoktam használni, melyek szintén nem fájdalmasak, de leginkább a kezeimet szoktam használni. Minőségi krémeket használok a talpmasszázs során, a bőrnek megfelelőt, valamint a talpmasszázshoz jár lábfrissítő spray is a masszázs végén (amennyiben nem szeretnéd kérlek jelezd felém, bár én csak ajánlani tudom :-))
 
Igénybevehetőek: akár hetente vagy hetente 1-2x is. 
Kombinálható: svéd lábmasszázzsal, svéd hátmasszázzsal, Svéd teljes testmasszázzsal, wellness masszázsokkal és alakformáló maszázzsal, bambusz masszázssal, kimozgatással is.
 

Reflex hatású talpmasszázs

Már őseink is komoly figyelnmet fordítottak a végtagokra és azok masszázsaira az egészségmegőrzés természetes módjaként.
A reflexológia 1 ősi gyógyító módszer, mely tapasztalatokon alapuló tudomány, melynek alapja, hogy a lábon és talpon található reflexpontok masszázsával, nyomásával a szervezetre gyakorolunk hatást. 
A zónák olyan idegpontok, melyek összeköttetésben állnak a test különböző szerveivel és mirigyeivel. 
A talpunk egy olyan része a testünknek, ahol az összes szervünk idegvégződése megtalálható.
Ez által eközben a talpmasszázs közben érezhetőek esetleges elváltozások a szerveinkben/szervezetünkben.
Lehet esetleg kissé érzékenyebb az adott terület, érezhetőek csomók, rizsszemek, fájdalmak. 
(Pl. én lumbágós vagyok és mióta tanultam a talpmasszázst, megfigyeltem, hogy a talpamon a derék pontja 2-3 nappal korábban jelez nekem, mint hogy elkezdjen fájni a derekam, innen is szoktam tudni, hogy érdemes jobban figyelnem a derekamra, nehogy becsípődjön az ideg)
Szóval a talpunk sok mindent elárul rólunk. Az arcon, fülön, kézen, sőt még a hátunkon is megtalálhatóak a reflezónák/reflex pontok, de ezek közül a legrészletesebb a talpunk.
Tehetünk egészségünk megőrzéséért talpmasszázzsal ezeket a pontokat ingerelve/masszírozva, de akár már kialakult állapotok, betegségek esetén felerősíthetőek a kezelések/gyógyszerek hatása, vagy a szerveink stimulálása a regenerációra.
Elérhető nálam még a reflexzónás arcmasszázs arcdiagnosztikával (arcmasszázsok menüpontban lehet leírást találni róla), valamint reflexzónás kézmasszázs is.

Igénybevehető: Hetente vagy 2 hetente 1x a fokozatosság elvét betartva.
Kombinálható: Svéd lábmasszázzsal, svéd hátmasszázzsal, speciális hátmasszázsokkal, wellness masszázsokkal, alakformáló masszázsokkal, bambusz masszázzsal, kimozgatással, arcmasszázzsal, reflexzónás arcmasszázzsal.


 
 
A talpmasszázs javallatai- ellenjavallatai:
Talpmasszázs ellenjavallatok.pdf (0)
 
Az árak forintban értendőek!*

A kirít árak tartalmazzák a masszázst, a konzultációt, az talpfelmérést és a végösszeget mutatják! 

A kiírt időtartamok a tényleges masszázs idejét mutatják, (ebbe az első alkalommal a talpfelmérés, tájékoztatás és a végén a konzultáció nem tartozik bele), ezért kérem ezt vegyék figyelembe és kalkulálják bele, hogy a kiírt időtartam nem egyenlő a nálam töltött időtartammal, mert az előbb felsoroltak plusz időt vesznek igénybe (5-10 perc minimum).

 

ÁRAK

 
Talpmasszázs Időtartam Ára 3 alkalom 5 alkalom 10 alkalom
Frissítő talpmasszázs 10 perc 2500 7000 11250 22500
Frissítő talpmasszázs 20 perc 4000 11500 18000 36000
Frissítő talpmasszázs+eszközök 30 perc 5500 16000 25000 49500
Relaxáló talpmasszázs 20 perc 4000 11500 18000 36000
Relaxáló talpmasszázs + lábápolás (krémek) 25 perc 5000 14500 22500 45000
Egészségmegőrző reflexzónás talpmasszázs 30 perc 6000 17500 27000 54000
Egészségmegőrző reflexzónás talpmasszázs + lábápolás 35 perc 6500 19000 29500 58500
Teljes talpmasszázs (frissítő+reflexzónás) 50 perc 8500 25000 38500 76500
Teljes talpmasszázs + lábápolás (bőrradír+krémek) 60 perc 9500 28000 42750 85500

 

Talp felmérés
 (masszázs árát nem tartalmazza)
Időtartam Ára
Telp felmérés megtekintéssel 5 perc 750
Talp felmérése megtekintéssel+masszázzsal 10 perc 1500
Talp felmérése megtekintéssel+masszázzsal+tanácsadás 20 perc 3000

A talpmasszázs és annak megtekintése nem orvosi diagnózis! Nem vagyok orvos, nincsenek műszereim/gépeim, így olyan szintű felmérést nem végzek, valamint nem dignosztizálok, csupán felmérek, elmondom, ha találok valamit, esetleg abban tudok segíteni, hova érdemes fogrdulnod!

Talpmasszázs Svédmasszázzsal
Talpmasszázsod kérheted svédmasszázzsal vagy más masszázsokkal is.
Ez esetben a talpmasszázsból kedvezményt adok :-)!

 

*Talpmasszázs*

A talpmasszázs története

A lábak és a kezek masszázsát, mint természetes egészségmegőrzés módját már sok nép ősidők óta ismeri.
Eredetét nem ismerjük, valószínű egyidős az akupunktúrával, ez azt jelenti, hogy a masszázsnak ez a formája 6000 éves múltra tekint vissza.
Az ősi egyiptomi kultúrákban is alkalmazták kéz és láb masszírozását. 4200 éves egyiptomi síremlékeken is fellelelhetők masszázstérképek.
 
Dr. William H. Fitzgerald amerikai orvos a testet függőlegesen 10 zónára osztotta. Megfigyelte az ősi indián gyógyítók tevékenységét, akik sohasem a beteg szerv kezelésével gyógyítottak, hanem pl a láb masszírozásával értek el gyógyulást. Fitzgerald elméletét kísérletekkel bizonyította Eunice Ingham és J. S. Riley akik tudományosan megalapozták a reflexológia tudományát.
 
Hazánkban Dr. Oláh Andor és Lajos atya voltak, akik megvalósították a reflexológiai ismereteket.

Reflexzónás kézmasszázs