Kedves Vendégeim!

Régi vendégeimnek nem újdonság, akik nem jártak nálam még, nekik talán az lesz.
Én szakembernek vallom magam. Már 8 éve végzem eme csodás szakmát és folyamatosan fejlődök, hiszen változik a világ (elég csak az elmúlt pár évre gondolni mennyi minden történt, és mennyire megváltoztatták ezek a történések az életünket, és ha az életünk változik, a testünk és szervezetünk is alkalmazkodik, ami újabb és újabb problémákat, fájdalmakat, állapotokat eredményezhet), éppen ezért fontosnak tartom a saját fejlődésem is, hogy minél több dologban tudjak nektek segíteni, amennyiben hozzám fordultok.
Emiatt a felmérésem és tanácsadásom is bővült újabb dolgokkal/ismeretekkel a fejlődésem/tanulmányaim során, hogy még többet tudjak nektek segíteni egészségetek megőrzésében, fájdalmaitok csillapításában vagy azok megelőzésében!
Ebben a részben erről lesz szó! 
Amennyiben problémád/fájdalmad van és szeretnéd megtudni ennek az okát, hogy miért fáj a hátad, nyakad, derekad, fejed, miért zsibbad a karod, miért nem tudsz már úgy mozogni, mint régen, akkor jó helyen jársz. Gyere el hozzám, felmérjük az állapotod és megkeressük az okot, hogy ne csak a tünetet kezeljük, hanem az okot is megszüntessük.
De, ha csak szeretnél képet kapni arról, hogy milyen állapotpan van a tested, s megelőzni a problémákat, fájdalmakat, akkor is nyugodtan lehet erre bejelentkezni,

Nem vagyok orvos (diagnózist nem állíthatok fel), de masszázs közben sok mindent érzek, tapasztalok!
Van 8 éves masszázs szakmai tapasztalatom több ezer vendéggel a hátam mögött, és több, mint 40 féle masszázs típusnak/fajtának az ismerete.
Felméréseimet az alábbiakra alapozom: anatómia közérthetően masszőröknek; betegségkezelés a gyakorlatban, funkiconális anatómiai ismeretek; mozgásszervi anatómia és kórélettan képzés; képalkotó vizsgálatok leletértelmezés workshop; integrált manuális korrekciós technika - melynek alapja állapotfelmérő gyakorlatok; állapotfelmérő kurzus a balance akadámián. Ezen képzéseket mind elvégeztem.
Nincsenek gépeim, műszereim és a véleményem valamint a felmérésem nem helyettesíti az orvosi diagnózist, hiszen nem vagyok orvos!
És mivel szuperhős sem vagyok, aki röntgen szemekkel rendelkezik, így a gépeket sem tudom helyettesíteni (RTG, MR, CT).
Amennyiben problémád olyan, akkor igen is javasolni fogom, hogy keress fel egy orvost!

Valamint nem vagyok varázsló se! Nem fogom tudni elmulasztani az évek óta tartó fájdalmad 1 alkalom alatt, ezt kérlek vedd figyelmbe!
És kérlek ne várd, hogy én oldjam meg helyetted, mert nem tudom, de veled karöltve, ha olyan az állaptod és a problémád, akkor tudok neked segíteni és biztos lehetsz benne, hogy tudásom legjavával igyekszem ezt tenni!

Hát általános állapotfelmérése megtekintéssel & masszázzsal


Amennyiben van bármilyen leleted, kérlek hozd magaddal.
Megtekintem a hátadat, egy-két háttal kapcsolatos gyakorlatot elvégzünk, megtekintem eközben az izmaid, tartásod, gerinced állapotát. Masszázs közben is figyelek nézem az elváltozásokat, csomókat, információkat. Felmérem az izmaid állapotát, tónusát masszázs közben. A masszázs után leülünk és ezeket az információkat megosztom veled, elmondok mindent, válaszolok az esetleges kérdéseidre, úgy hogy mindent érts, és segítek a tanácsaimmal abban, hogy miként lehet javítani az izmaid állapotán, tartásodon, fájdalmaidon, melyről igény esetén egy digitális formátmú segítséget is biztosítok a számodra (hogy könnyebben megértsd), valamint írásos anyagot is általános tanácsaimmal illetve személyre szabottakkal is. Elmondom azt is, hogy masszázzsal kapcsolatban mit javasolok, rendszeresség tekintetében, valamint masszázs típusban.


 

Testolvasás - Állapotfelmérés információk

 

A testtartásból, az izmok állapotából, a gerincből, a gerinc görbületeiből, a lábak tartásából, a talp boltozatából, a karok helyzetéből és a végtagok mozgásából rengeteg információt lehet leszűrni egy embernél.
A testolvasásánál, állapot felmérésnél ezt tesszük. Információkat gyűjtünk, hogy akár van problémája/fájdalma a vendégnek akár nincs, hogy mik okoznak illetve okozhatnak a későbbiekben problémákat, mikre kell odafigyelni vagy éppen változtatni az egészség érdekében s annak megőrzéséért! Komolyabb probléma/fájdalom esetén szívesen adok tanácsot hova érdemes fordulni.
Amennyiben van leleted kérlek mindenképpen hozd magaddal illetve ha van CT, MR, Röntgened a lelet mellé azt is.

Miket lehet megtudni az állapotfelmérésből?
- gerinc állapotát, van e gerincferdülés, ha igen akkor milyen irányú
- tartáshibákat
- csigolyák helyzetét, sorrendiségét, elváltozásait
- fej helyzetét, vállak helyzetét, lapockák helyzetét, karokat, lábakat, térdeket, bokákat, talpakat, s hogy van e valahol eltérés, probléma
- izmok állapotát, feszességét, tónusát, letapadásokat/beállásokat, csomókat
- mozgástartományt (megfelelően mozognak e a végtagok és a test)
- van e elváltozás a testen, ha igen hol, milyen irányú, mitől, mi okozza
- problémáknál/fájdalmaknál feltérképezhető vele a kiváltó ok és hely

Hogyan zajlik?
1. Teljes állapotfelmérésre érdemes fürdőruhában vagy fehérneműben lenni, hiszen az egész testet végig nézem, szemrevételezem tetőtől talpig első lépésként.
2. Ezután, ha elváltozást találok, akkor jegyzetelek, bejelölöm a testen (természetesen ezeket le is törlöm a végén a testedről), felmérem, megtapogatom azokat a részeket.
3. Különféle gyakorlatokkal felmérjük a mozgásod és a mozgástartományod
4. Amennyiben masszázzsal egybekötve kéred az állapotfelmérét, akkor masszázzsal közben is felmérem a szöveteket, kötőszöveteket, izmokat, s hogy vannak e elváltozások, csomók, milyen állapotban vannak az izmok/milyen a tónusuk
5. A végén ismertetem veled az eredményeket (igény esetén képekkel, hogy még érthetőbb legyen, természetesen ezeket az állapotfelmérés után a szemed láttára törlöm, hiszen semmilyen ilyen adatot nem tárolok a vendégeimről). Elmondom, ha találtam valamit mire érdemes figyelni, miket érdemes tenni, vagy komolyabb gond esetén hova érdemes fordulni. Amennyiben tudok segíteni a problémádon elmondom hogyan, milyen rendszerességgel milyen masszázs típusokkal tudok neked segíteni. Minden kérdésre szívesen válaszolok, mindent érthetően elmagyarázok.

Teljes test állapotfelmérés kicsi csomag (kíváncsiság, egészségmegőrzés)
Abban az esetben ajánlom, ha nincsenek komolyabb, esetleg visszatérő fájdalmaid, de kíváncsi vagy mit látok a testedből és miket árul el rólad, valamint, ha szeretnéd a jövőben is megőrizni az egészséged és megelőzni a fájdalmakat.

Teljes test állapotfelmérés közepes csomag (enyhe fájdalom)
E
zt a csomagot akkor ajánlom, ha azért előfordult már, hogy itt-ott fájt, vagy kezdődő fájdalmaid/panaszaid vannak)

Teljes állapotfelmérés plusz csomag (kialakult, kiújult, nagyobb fájdalmak, visszatérő fájdalmak csillapítása ok keresés)

Ezt abban az esetben ajánlom, ha problémád, fájdalmad van, vagy észre vettél mozgástartomány beszűkülést
(nem úgy mozog a fejed egyik oldalra, mint a másik oldalra vagy nem tudod úgy emelni a karod, vagy lehajolni stb.),
mozgás közben fájdalmat érzel. Ha voltak korábban is problémáid, fájdalmaid, vagy visszatérő fájdalmaid/problémáid vannak
Ez az állapotfelmérés sokkal részletesebb, mint a többi felmérés.
Itt megtekintéssel, tapintással, gyakorlatokkal és mérésekkel is feltérképezem az állapotod.
Ezek a felmérések nem fájdalmasak.
Mit nézek ilyenkor? Mindent.
Fejed helyzetét a gerincedhez képest (el van e fordulva alap helyzetben a fejed), mozgástartományt vizsgálunk (mennyire hajlik a nyakad, kezeid, vállad mozgathatósága, karjaid), gerinced ívei/görbületei, izmaid állapota, tested szimetriája, eltérések, deformitások, valamint, ha vannak ilyenek, akkor azokat mi okozza, ha fáj valamid hol fáj/mire fáj/hogyan fáj/mikor fáj. Milyenek a gerinced csigolyái, sorban vannak e, kiáll-e, el van e fordulva, van e a gerinceden elváltozás, hátizmok megfelelőek-e, csípő helyzete, derék.
Ezeket állva, ülve nézem, illetve fekve is szemügyre veszlek. A végén mindent megosztok veled, valamint abban is segítek, ha fájdalmad van, mivel tudjuk javítani, illetve miket ajánlok, hogy gyorsabban múljon, valamint ne alakuljon ki többet ilyen (ezért házi feladatokat is szoktam személyre szabottan és általánosan is adni). Az állapotfelmérés közben és masszázs után is fényképeket készítek rólad, melynek a célja, hogy megmutassam, elmagyarázzam, ha találok valamit, természetesen utána kitörlöm (semmilyen képi anyagot nem tárolok), vagy kérésedre továbbítom számodra.
Az állapotfelmérést opcionális esetben masszázs követheti (kivéve, ha valami olyan dolog derül ki, ami ellenjavallat). Ez esetben, ha masszázzsal egybekötve kéred az állapotfelmérést, akkor a masszázs után osztom meg veled a tapasztalataim, illetve ha kíváncsi vagy rá elmondom a véleményem és tanácsot is adok neked, hogyan tudsz javítani az állapotodon, valamint további masszázsok esetén mit javasolok számodra!

 

 

Állapotfelmérés