Migrénmasszázs

 
2023. egyik nagy újdonsága nálam.
Amennyiben sokat fáj a fejed, migréned van, sokat stresszelsz, szeretettel várlak migrén masszázsomra, mellyel kezelés formájában csökkenthetjük fejáfájásaid számát, erősségét valamint migrén esetén a migrénes rohamok számát és intenzitását.

A mai világban rengetegen szenvednek valamilyen fejfájásban, vagy migrénben. A kiváltó oka sok minden lehet: munka, élethelyzet, stressz, nem megfelelő mozgás/mozgás hiány, nem megfelelő táplálkozás, időjárás változás/frontérzékenység. Előforul az is, hogy a szervezetünk így jelez nekünk vissza nem megfelelő működésről, folyadékhiányról, próblémáról, de jelezhet szervi okot is. Amennyiben nagyon fáj a fejünk és rendszeresen, vagy hirtelen változást tapasztalunk, mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, hogy nem e szervi ok áll a háttérben.
Amennyiben nincsen semmilyen szervi oka, megbetegedés (vérrög, ciszta, daganat, elzáródás stb.), abban az esetben a migrén masszázs sokat segíthet a fejfájások ellen. Ráadásul egy természetes megoldás, mellyel nem terheljük meg a gyomrunkat, szervezetünket!  Migréngyógyszerek mellett is használható a migrén masszázs!

A migrén masszázs első alkalommal mindig egy felmérésből áll (állapotfelmérő kérdések, 1-2 gyakorlat), valamint felméréses masszázsból.
Ez után elmondom tapasztalataim, valamint egy fejfájás naplót adok neked ajándékba, melyet fontos, hogy kitölts, hiszen ezek alapján tudjuk behatárolni a problémát és tudok neked a jövőben a már előbb említett dolgokban segíteni.

Migrén masszázs típusai: 
Ez a fajta technika 5 masszázs típust von össze a migrénes fejfájás ellen, vagy a migrénes masszázs elmulasztása érdekében.
A migrénes fejfájásoknak is több típusát különböztetjük meg. Nem mindegy, hogy csak fáj valakinek a feje, vagy ez a fájdalom visszatérő és rendszeres (ez esetben a kiváltó okot kell megkeresni), vagy valaki a frontokra érzékeny, illetve tényleges migrénje van e migrénes rohamokkal (hang-fény érzékenység, látás problémák, végtag zsibbadás, hallásproblémák).

Ez a technika áll: svédmasszázs fogásokból, trigerpont terápiából, akupresszúrás pontok kezeléséből, szegmentmasszázsból, gyakorlatokból és nyújtásokból.

A svédmasszázs a migrén masszázson belül egy megelőző technikának minősül. Egy szokásos alap hátmasszázs, melyben a hangsúly inkább a váll, lapocka és nyaki izmok kilazítására helyezi a hangsúlyt. Ezen izmok beállása is kiválthat migrént/fejfájást. 

Deep tissue - mélyszöveti masszázs, melyben az izmok mélyebb rétegeit masszírozzuk át, lazítjuk. Szintén megelőzési technika.

Akupresszúrás pontok nyomásának alkalmazása migrén alatt segíthet a fájdalom és a tünetek enyhítésében, izomfeszülésekben.

Trigger pont terápia
 
Szegmentmasszázs technika: a migrénes roham után használható technika. Több alkalom szükséges belőle ("kúra szerűen"). Heti 3  javasolt, összesen 15 kezelés lehet maximum és ezután 6 hónapig ezt a technikát szüneteltetni kell.  Ez a masszázs is egy hátmasszázs.
 
Autogén tréning - figyelem összpontosító gyakorlatokon alapul. Ez a technika segít elsajátítani a saját testtudatot, megtanítja az egyes testrészek, izmok, szervek érzetét, segít az izmokat ellazítani, így a fejfájás kiváltó oka ellen hat.

Árak

 

Migrén masszázs

 Időtartam

Ára 

Felmérés masszázzsal+konzultáció (1 alkalom)

45 perc

8000

Megelőzés célzott svédmasszázzsal

30 perc

5500

Megelőzés svédmasszázzsal+ deep tissue technikával

40 perc

8000

Migrén alatt akupresszúrával

20 perc

5000

Migrén alatt akupresszúrával

30 perc

7000

Migrén masszázs +trigger pont masszázs

30 perc

7000

Migrén masszázs +trigger pont masszázs

40 perc

9000

Migrén után szegment masszázs technika

30 perc

7000

Autogén tréning

10 perc

2000

 

Migrénmasszázs