SMR HENGER 


Az SMR szó rövidítése, jelentése : self-myofascial release, az az myofascia (kötőszövetek, izompólya) lazítása/oldás.

Aki járt már nálam masszázson, tudja, hogy nem csak masszázst kap nálam, hanem állapotfelmérést és tanácsadást is.
Szeretem a munkám, és szívvel lélekkel csinálom, szeretek segíteni a vendégeimnek, hogy minél hamarabb jobban érezzék magukat, ezért is igyekszem alapos lenni a masszázsban és annak körítésében is, akár állapotfelmérésben, akár azokkal a tanácsokkal is ellátva a vendégeimet általánosságban és személyre szabottan is, melyeket betartva vendégeim a masszázs mellett még jobban érezhetik magukat..
Masszőrként és lumbágósként régóta ajánlom vendégeimnek 2 masszázs között a rendszeres, lehetőleg minden napi hengerezést, mert számos előnye van.
Én azt vallom, hogy persze a masszázs nagyon jó dolog, és fontos, mert rengeteget tehetünk vele az egészségünkért, de igazán nagy csodát a vendégekkel karöltve lehet igazán elérni. Amennyiben a vendég is tesz magáért és változtat bizonyos (kinek apró - kinek kicsit nagyobb) dolgokon az életében, akkor ezáltal egészségesebbé is válik (hiszen a problémáink-fájdalmaink valamiért kialakulnak, és ha csak a tünetet kezeljük vagy éppen elnyomjuk, attól az még újra és újra vissza fog jönni, de ha a kiváltó okot tudjuk és dolgozunk/javítunk is rajta, akkor előbb utóbb nem jön vissza a fájdalom/probléma és újra jól fogjuk magunkat érezni a bőrünkben). Ezért fontos, hogy tegyünk magunkért és ne csak a tünetek ellen tegyünk, hanem változtassunk bizonyos rossz dolgokon vagy rossz berögződéseken, amik kiváltják a fájdalmakat.
Sajnos a mai rohanó világunk tényleg rohan és felpörgött és ez által állandóan rohanunk mi is. Néha annyira, hogy megfeledkezünk magunkról, akár el is hanyagoljuk magunkat. És amikor ezt huzamosabb ideig tesszük, és nem törődünk a testünkkel, a lelkünkkel, akkor az előbb utóbb visszaüt és különféle problémák és fájdalmak alakulnak ki, melyek jelzik, hogy valami nem jó az éltünkben. Ezeket, ha idejében felismerjük, sok mindent tehetünk magunkért, de persze nem mindig vesszük őket időben észre. A mai rohanó világban leginkább sajnos akkor megyünk szakemberekhez, orvosokhoz, amikor már valami fáj, és nem múlik, vagy fáj és vissza-vissza tér a fájdalom egyre gyakrabban-egyre rövidebb időn belül, s nem akkor, amikor csak először éppen hogy el kezd fájni.
Én szintén azt vallom, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.
Igen is kell magunkra egy kis időt szakítani. Magunkért, barátainkért, családunkért, szeretteinkért is. Kell az én idő a testünknek és a lelkünknek is minden nap.
Mivel nem igazán kivitelezhető (időben, anyagilag, kapacitásban), hogy minden nap masszázsra járjunk, ezért azt gondolom a hengerezéssel rengeteget tehetünk magunkért, izmaink lazaságáért, rugalmasságáért és, hogy különféle fájdalmainkon, problémáinkon javítsunk, vagy éppen megelőzzük ezeket, s ehhez csupán napi 8-10 perc hengerezés már bőven elég és nagyon sokat tud segíteni.
Mióta elvégeztem egy SMR henger képzést, azóta még inkább tudatában vagyok ennek a csodás találmánynak a hasznosságával és szeretném, ha minél több ember megismerné, használná s megszeretné ezt az eszközt. Sokan vannak, akik nem hallottak róla, vagy halottak, de nem próbálták, vagy éppen használják, de nem megy jól, vagy éppen jól megy, és még jobban szeretnék csinálni. Ezt a tanácsadást azért hoztam létre, hogy ne neked kelljen utána járni dolgoknak, hiszen sok idő utána olvasni, sok minden van/rengeteg információ, ami érthetetlen vagy éppen sok olyan forrás, ami nem hiteles vagy éppen nem teljes. Én nagyon sokat tanulmányoztam az elmúlt hónapokban a hengereket, a használatukról én is néztem sok-sok videót, információt és tanfolyamot is végeztem ezzel kapcsolatban. Így született meg ez a tanácsadás és ennek az anyaga. Szeretnék segíteni neked abban, hogy megfelelő legyen a hengered, használd, és mindezt még szeresd és élvezd is!
 
 
Mire jó a hengerezés??
Az edzés/megterhelés közben az izmokban létrejött különböző feszültségpontok (triggerpontok) lazítására, az izomcsomók oldására.
Nagyon jó sportoláshoz bemelegítésre valamint a sport utáni nyújtás fokozására, és ugyanakkor ülő/álló/fizikai munkát végzőknek is az izmaik átlazítására.
Regenerálja az izmokat és javítja a vérkeringést, minimális erőkifejtéssel elősegíti a rugalmasságot és jó közérzetet.
A hengerezés ingerli az idegeket, lazítja az izompólyát (izmokat körülvevő fasciát), javítja a mozgástartományt, csökkenti a fájdalomérzetet, javítja az anyagcserét, ezáltal a vér és nyirokkeringést, ami jó hatással van a szívműködésre is.
Segít az ülő-álló munka által leterhelt izmok lazításában, oldásában.
Oldja a hétköznapokban minket ért stresszt is.
Javítja a tartást a lazább izmoknak köszönhetően.
Javítja a bőr szerkezetét, struktúráját is stimulálja (ezáltal a narancsbőr és striák ellen is jó). 
Igaz a masszázst nem helyettesíti teljesen, de segít 2 masszázs között abban, hogy ne keményedjenek/tapadjanak/álljanak be az izmok és a következő masszázs még hatásosabb legyen.
 
 
Szeretnél tenni te is a saját egészségedért?
Ajánlom szívből a hengerezést! Nagyon hasznos eszköz, ami hozzá járul rendszeres használata esetén izmaink, szöveteink, kötőszöveteink egészségének megőrzésére, fenntartására!
Oldja a hétköznapi stresszt is és ezáltal nem csak a testi, hanem a lelki egyensúlyunknak is jót tesz!
Nagyon jó kiegészítője a mindennapoknak!
1 szóval kinek ajánlom a hengereket? Mindenkinek!
 
 
Mikor érdemes jelentkezni a henger tanácsadásra?
- ha gondjaid vannak a hengerezéssel, és szeretnéd helyesen használni,
- ha nem csak különféle platformok videóiról szeretnéd megtanulni, hanem inkább élőben szeretnéd megtanulni
- ha nem szeretnéd órákon át böngészni a netet videók-információk után keresgélve, és utána járni a dolgoknak (és nem is minden van fenn)
- ha szeretnéd jól/hatásosan csinálni,
- ha még teljesen kezdő vagy és sosem hengereztél
- ha már hengerezel és megy, de szeretnéd még jobban vagy magabiztosabban csinálni
- ha szeretnél többet megtudni a hengerekről: pl melyik jó neked, milyen méret, milyen felület, mekkora henger, milyen átmérőjű
(hiszen nálam ki is próbálhatsz 5 féle méretet, több fajta keménységet-erősséget, több fajta mintázatot)
- ha szeretnél más fajta vagy több hengert megismerni, akkor erre van nálam lehetőség: összesen 11 féle különböző hengert és 4 féle labdát próbálhatsz ki
- ha eddig csak 1-1 testrészt hengereztél
- ha nem tudod mi a helyes sorrend és mikor hogyan kell hengerezni
- ha van bármilyen kérdésed a hengerezéssel kapcsolatban
 
Nem baj, ha sosem hengereztél, vagy ha kezdő vagy, de akkor is eljöhetsz, ha már hengerezel és megy, 
mert nehezített haladó gyakorlatokat is tudok mutatni. 
Amennyiben még sem tudok neked újat mutatni, akkor ne aggódj, nem került semmibe a tanácsadásom!
Amennyiben szeretnél megtanulni helyesen hengerezni, akkor ajánlom figyelmedbe henger tanácsadásom,
melyen minden további kérdésedre választ kapsz, mint pl:
Milyen hengert érdemes beszerezni? Mi a különbség köztük?
Melyik az ideális méret? Milyen keménységű legyen a henger?
Hogyan kell egyes testrészeket helyesen hengerezni? Mi a helyes sorrend a hengerezésben?
Hogyan fejlődhetsz a hengerezésben?
Hányszor, milyen gyakran kell használni és mennyi ideig? Mikor használható? Mire jó?

A tanácsadás/tréning menete:

Előzetesen egyeztetett időpontban tudom vállalni a tanácsadásokat.
Nekem a legideálisabb szerdánként 11-12-ig illetve hétfőn/szerdán és 2hetente csütörtök esténként 18:30/19-19:30ig vagy szombati napokon 15-16-ig. De ha úgy van idő, vagy előre megbeszéljük, akkor akár a masszázsod utánra is meg tudjuk beszélni az időpontot.
Amennyiben nem megfelelő számodra, mondd el, írd meg elképzelésed mikor lenne jó neked és igyekszem rugalmas lenni.
A tanácsadás alkalmával minden kérdésedre szívesen válaszolok, átbeszéljük az elméletet, melyet írásos formában is megkapsz
(szintén minden kérdésedre benne lesz a válasz 11 oldal, ami csak a hengerekről szól elméletben és gyakorlatban).
Ezután megtanuljuk a helyes használatot, vagy kiegészítjük a meglévő tudásod és átmegyünk a teljes testen,
hogy is kell szabályosan hengerezni az adott testrészeket!
A tréning/tanácsadás anyaga csak a személyes használatra jogosít, oklevelet nem áll módomban adni, tehát ezután nem tudsz másokat tanítani.
 
Áprilistól egyénileg vagy kiscsoportosan (2-3 fő) is indítok ilyen tanácsadást.
Jöhetsz egyénileg és csak veled foglalkozom, vagy hozhatod párod, barátnőd/barátod, párod, rokonod is (kiscsoportban 2-3 fő).
Célszerű kényelmes ruhában jönnöd. Jógaszőnyegem és hengereim vannak, de bátran hozhatod a saját hengered is, ha szeretnéd! 
 
 

Időtartamok - Árak


20 perc - ha haladó hengerzeő vagy és fejlődni szeretnél (kiscsoportnál 25-30 perc)
40 perc - ha már hengerezel, megy, de szeretnéd jobban csinálni (kiscsoportnál kb 45-50 perc)
60-70 perc - ha teljesen kezdő vagy a hengerezésben (kiscsoportnál kb 70-80 perc)

Az időtartamok tájékoztató jellegűek. Nem nézegetem folyton az órám. Ha több a kérdés, akkor időben is elcsúszhatunk.
Nekem a célom az, hogy megszeresd a hengereket, ráérezz, hogy kell használni őket jól-biztonságosan és
minden felmerülő kérdésedre válaszoljak. :-)
 
     
Henger tanácsadás/tréning Időtartam Ára
Rendszeresen hengerező - haladó plusz 20 perc 5000
Hengerezgető - haladó 40 perc 8000.-
Kezdő  60-70 perc 10000.-